7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul:İşadamlarının yeni hobisi;Helikopter

 Robinson helikopterlerinin iki koltuklu R22 Raven ve dört koltuklu R44 Raven II modelleri, piston motoru, diğer helikoptere göre daha uygun fiyatları ile kullanıcıya otomobil ve uçak yolculuklarından daha güvenli, hızlı bir yolculuk ile pratik iniş avantajları sunduğu, ayrıca R44 Raven II, 135 millik (yaklaşık 217 km) seyir hızı ve 645 km menzili ile zamandan büyük ölçüde tasarruf sağladığı bildirildi.


Umakon Başkanı Muharrem Er; son yıllarda özellikle Amerika ve Avrupa’da çok yaygınlaşan helikopter kullanımının, işadamlarının zaman konusundaki sıkıntılarını azalttığını ve yollarda geçen zamanın verimli bir biçimde ofisteki çalışma saatlerine eklendiğini söyledi. Hedeflerinin Türkiye’de de helikopter kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Er, bu sayede merkezden uzakta yürütülen operasyonların kontrollerinin de daha sıkı olarak yapılabileceğini kaydetti. Muharrem Er, 2003 yılına göre 2004’ün ilk çeyreğinde satışlarda yüzde 82’lik bir artış gözlendiğini sözlerine ekledi.

Helikopter tasarımı, üretimi ve servisi konularında Kuzey Amerika’da ISO 9001 sertifikasını alan ilk havacılık firmalarından olan Robinson, özellikle araştırma geliştirme konularına verdiği önemle biliniyor. Firmanın dünya üzerinde 100’den fazla yetkili acentası ve 50 ülkede 240 servis noktası bulunuyor.

Kenthaber-İstanbul
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 10:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?