1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Istanbul Jewelry Show açıldı

Rotaforte Uluslararası Fuarcılık ve medya tarafından organize edilen Istanbul Jewelry Show-II (25. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarı) 30 Ağustos'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde (CNR Expo) açıldı.


Verilen bilgiye göre, yerli ve yabancı toplam 15 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi beklenen sektörün dünyadaki en büyük fuarlarından biri olan Istanbul Jewelry Show-II'a 504 firma katılacak. Asya ile Avrupa'nın buluşma noktası İstanbul'da dünya mücevher sektörünü 25. kez bir araya getiren fuar, 02 Eylül 2007 tarihine kadar açık kalacak.


4 gün devam edecek olan ve yalnızca sektör profesyonellerine açık olan fuarda altın takı, pırlanta, değerli ve yarı değerli taşlı takılar, inci, gümüş takı ve ev eşyaları, yarı kıymetli ve sentetik taşlar, saat, makina, montür, malzeme ve ekipmanları, aksesuar ve vitrin malzemeleri, kuyumcu yazılımları ve güvenlik araçları sergilenecek.


İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (IMMIB) TAJ ve Uluslararası Fuarlar Birliği UFI'nin kalite onayına sahip Istanbul Jewelry Show'un, ürün, konsept, tasarım ve fikirlerin buluştuğu uluslararası bir ticaret platformu olduğunu belirten Rotaforte Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Şermin Cengiz, dünyanın en önemli mücevher, kuyum alıcılarını Türk üreticilerle buluşturmaktan gurur duyduklarını belirtti.


Istanbul Jewelry Show, Türk kuyumculuk ve mücevherat endüstrisinin her türlü talebe cevap verebilen kaliteli ve geniş üretim yelpazesini dünya pazarlarına tanıtan önemli bir platform olduğunu söyleyen Cengiz, yerli ve yabancı üreticiler, toptancılar, perakendeciler, ihracatçılar, ithalatçılar ve tasarımcıların sektörle ilgili aradıkları tüm yenilik ve gelişmeleri izleyebildikleri fuarın, dünyanın en büyük kuyumculuk ülkesi olmayı hedefleyen Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade etti.


HEDEF ISTANBUL JEWELRY SHOW'U DÜNYANIN ZİRVESİNE TAŞIMAK


Geçen 10 yılda büyük başarılara imza atan Türk altın takı üreticileri Türkiye'yi İtalya'dan sonra dünyanın en büyük 2. ihracatçısı, İtalya ve Hindistan'dan sonra en büyük 3. üreticisi konumuna taşıdı. Hindistan ve ABD'den sonra, geçtiğimiz yıl Çin'i bile geride bırakarak, dünyanın en çok altın tüketen 3. ülkesi olmuş, sektörün ihracatı 1 milyar doları aştı.


Kuyumculuk endüstrisinde dünyanın en önemli tasarım, üretim ve ihracat merkezlerinden biri olan Türkiye, Istanbul Jewelry Show'la dünya devlerinin de bulunduğu yabancı firmaları, tasarımcıları ve satın almacıları Türk üreticilerle buluşturmaya devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 11:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?