7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul kara teslim

İstanbul genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

Kentte gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, kentin genelinde etkili olurken, Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı. Fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

Kar hava trafiğini olumsuz etkiliyor

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Evsizler için barınma noktaları

Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor. Metin Oktay Spor Salonu'nda bugün itibariyle 209 kişi misafir ediliyor.

E-5 durdu!

İstanbul’da E-5 Karayolu Haramidere mevkiinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafik adeta dururken, zinciri olmayan birçok ise yolda mahsur kaldı. Yolda ilerlemeye çalışan araçların patinaj çektikleri görülürken, sürücüler ise duruma isyan etti.

Yollarda kalan bir sürücü, “2 saattir yoldayız kar burada tuttu. Zincir takmaya çalışıyorum ama olmuyor. Arabalar patinaj yapıyor” dedi.

Başka bir sürücü ise, “09.30’dan beri buradayım, 50 yeri aradım kimse ilgilenmiyor. Tuzlama yapılmıyor yokuşu çıkamıyoruz. Akşamdan tedbir almaları gerekiyordu” diye konuştu.

Hava ulaşımına sis engeli

Türk Hava Yolları'nın (THY) Gaziantep seferleri, yoğun sis nedeniyle iptal edildi. Kentte zaman zaman etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle THY'nin Gaziantep seferleri yapılamadı.

Buzlanma ve don uyarısı

Bu arada Marmara'nın batısında kuvvetli olmak üzere bölge genelinde bu gece ve yarın buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

AA/İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2012 Perşembe 14:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?