3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul mezarlıkları imamların gözdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde görevli kadrolu 6 imam, yaklaşık 80 kişinin usulsüz şekilde “imam” olarak görevlendirildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı ve Mezarlıklar Müdürlüğü ”şikayet edilenler” olarak yer aldı.

Dilekçede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Eğitim Daire Başkanlığı Personel İşleri Müdürlüğünün teklifi üzerine Belediye Meclisi'nin 16 Mart 2006 tarihinde aldığı karar uyarınca 80'e yakın kişinin Mezarlıklar Müdürlüğünde ”imam” olarak görevlendirildiği anlatıldı.

Söz konusu kişilerin memur statüsünde olmamasına rağmen, memur statüsünde çalışan imamların yerine aynı yetki ve sıfatlarla görevlendirildiği öne sürülen dilekçede, bu kararın iptali için belediyeye yapılan başvuruya verilen cevapta, personel yetersizliği nedeniyle ihaleye çıkıldığı ve ihale şartnamesindeki şartlara uygun ehil kişilerin görevlendirildiğinin bildirildiğine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da, imam-hatip olarak görevlendirilecek kişilerin Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yeterli puan almış olmaları ön koşulu bulunduğu belirtilen dilekçede, bu ön koşulu yerine getirmeyen kişilerin sadece aldıkları eğitimle devlete ait kurumlarda imam kadrosuyla çalışmalarının kanuna aykırı olduğu ifade edildi.

Dilekçede, “Hazırlanan ihale şartnamesindeki nitelikleri taşıyan, KPSS sınavından, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen puanı almamış olan kişiler imam sıfatıyla görevlendirilemezler ve en önemlisi kamu personeli olamazlar ve kamu görevlisi olarak atanamazlar. Dava konusu olayda şüpheliler tarafından görevlendirilen imamlardan hiçbiri KPSS sınavından yeterli puanı almadıkları halde görev yapmaktadır” denildi.

Aynı dilekçede, bu durumun gelişmesinden sorumlu olanlar hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan yasal işlem yapılması istendi.

Mezarlıklar Müdürlüğünde görevli 45 kadrolu imamın, söz konusu atamalara yol açan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararının iptali için açtığı davanın görülmesine de İstanbul İdare Mahkemesinde devam edildiği öğrenildi.



aa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 16:15:51
Güncelleme :17 Kasım 2006 Cuma 16:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?