30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul Milano hattında iyi niyet mektubu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Milano Belediye Başkanı Gabriele Albertini, çeşitli konularda işbirliğini öngören ve bir protokolle pekiştirilecek olan ’İyi Niyet Mektubu’nu bugün Saraçhane Belediye Sarayı’nda imzaladılar.

İki şehir arasında ulaşım, katı atıkların değerlendirilmesi, şehircilik ve kentsel mirasın korunması, enerji, turizm, kültürel etkinlikler ve tanıtım ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konularında işbirliğini içeren ’İyi Niyet Mektubu’nun imza töreninde İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Luciano Pezotti de hazır bulundu.

İyi Niyet Mektubu’nda, "İstanbul ile Milano arasındaki ilişkileri güçlendirmek niyetiyle, her iki şehrin temsilcileri ülkelerin ekonomi ve ticaret merkezi konumunda olan her iki şehir arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, iki şehir arasındaki karşılıklı menfaatleri ve kendi vatandaşlarının esenleği kapsamında etkin işbirliğini teşvik etmek arzusundadırlar" ifadelerine yer verildi.

Mektupta; "ortak ilgi alanlarını içeren aktif işbirliği programının geliştirilmesi yönünde çaba sarfedeceklerini" beyan eden Topbaş ve Milano Belediye Başkanı Gabriele Albertini, yakın gelecekte her iki şehir arasında teknik ve kültürel işbirliği protokolü imzalayacaklarını da taahhüt ettiler.

İyi Niyet Mektubu’nun imza töreninde konuşan Topbaş, İyi Niyet Mektubu’nun ardından imzalayacakları işbirliği protokolü ile karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için birçok alanda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacaklarını söyledi.

Başkan Topbaş, "Sayın Başbakanlarımız ile başlayan iki ülke arasındaki sıcak ilişkiler, şehirlerimiz arasındaki işbirliği ile perçinlenecektir. Her iki ülkenin Başbakanı da bu işbirliğinden çok memnun olacaklarını beyan ettiler. İnanıyorum ki; Türkiye ve İtalya arasındaki sıcak ilişkiler, İstanbul ile Milano şehirleri arasında her alanda sağlanacak dosluk ve işbirliğiyle sayesinde daha da gelişecektir" dedi.

"Sayın Kadir Topbaş bizi kalbimizden yakalayan sözlerle hitap etti" diyerek söze başlayan Milano Belediye Başkanı Gabriele Albertini de İstanbul’da bir devlet başkanı gibi karşılanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Sadece ben değil, bütün İtalyan heyetleri ve taraftarlarımız da aynı misafirperverlikten duydukları memnuniyeti belirttiler. Bu nedenle Sayın Kadir Topbaş’a ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstanbul’un Şampiyonlar Ligi Final Maçı organizasyonuyla AB ve 2016 Olimpiyat Oyunları konusunda çok büyük mesafeler katetdiğini ispatladığını dile getiren Albertini, İyi Niyet Mektubu çerçevesinde iki belediye arasındaki teknik görüşmeleri hemen başlatacaklarını da kaydetti.


Mehmet Arifoğlu
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 12:40:22
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 14:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?