30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Moda Fuarı 5 Şubat'ta

CNR Ekspo Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 13. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı IF ile ilgili son gelişmeler, Plaza Hotel'de gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile sektöre duyuruldu.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Kahraman Öztürk, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Fuarlar Komitesi Başkanı Ercan Tan, İTKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemalettin Güneş, OTİAD Başkanı Serhat Çetinkaya, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Modacı Cengiz Abazoğlu ve Koreograf Öner Evez'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren bazı dernek temsilcileri de hazır bulundu.

30 bin metrekare alanda ve 300 firmanın katılımıyla gerçekleşecek fuara bu yıl yurtdışından çok sayıda alıcı firma ve ziyaretçi bekleniyor. Katılımcı firmaların yüzde 90'ının yerli, yüzde 10'unun yabancı olacağı fuarda yaklaşık 20 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Konfederasyonu Başkanı Kahraman Öztürk, "Kriz içinde olsak bile, iş adamları olarak vazgeçmememiz gereken tek şey reklam ve tanıtım olmalıdır. Yaşadığımız bu depremde genel giderlerimizi kıssak bile, özellikle yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına katılmalı ve tanıtım faaliyetlerimizi aksatmamalıyız. Çünkü tüm dünyayı etkileyen bu kriz ülkemizin coğrafi konumu ve hızlı üretim kapasitesi nedeniyle Türkiye adına bir avantaja dönüşebilir diye düşünüyorum" dedi.

Toplantıda söz alan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Fuarlar Komitesi Başkanı Ercan Tan ise, "Global krizin yaşandığı, tüm ülkelerin ve sektörlerin ciddi sıkıntılar yaşadığı bu dönemde ekonomik gücümüzün azalmaması için mücadele gücümüzün yüksek olması gerekiyor. Tekstilin kahramanları geleceğe olan inançlarını kaybetmediklerini bu fuarda da gösterecekler. Dünya piyasalarında var olmanın yolu üretmekten geçiyor ve üreten firmalarımızın kendilerini her platformda göstermeleri gerekiyor. Bu mücadeleye biz de Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu olarak her türlü desteği veriyoruz. Katılımcı firmalarımızı da fuar ziyaretçilerini de memnun edecek bir fuar yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm olumsuz koşullara rağmen çok başarılı geçen hazırlık döneminin yine çok başarılı şekilde bir sunumla tamamlanacağına inanıyoruz. Çok canlı, renkli, hareketli bir fuar yaşanacak" şeklinde konuştu.

13. IF fuarının tüm olumsuz koşullara karşın başarıyla gerçekleştirileceğini belirten CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de krizde de olunsa fuarların ekonominin ve ticaretin en önemli sinerji kaynağı olduğunu belirterek, "CNR olarak 2009'da planladığımız tüm fuarlar gibi IF fuarını da başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. İTKİB ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu işbirliğiyle özellikle yurtdışından gelecek alım heyetleri konusunda çok olumlu gelişmeler kaydettik. Bu fuarın tekstil ve hazır giyim sektörüne çok büyük bir moral ve ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bu kriz ortamında 30 bin metrekarede 300 firmanın katıldığı ve 20 bin ziyaretçinin beklendiği bu organizasyonun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

13. IF FUARINDA CENGİZ ABAZOĞLU'NDAN BİR İLK

13. IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı'nın açılış defilesini Cengiz Abazoğlu yapacak. Defilede Tuğçe Kazaz, Çağla Şikel, Ece Sükan, Tülin Şahin, Hande Subaşı gibi Türkiye'nin top modellerinin de yer aldığı 22 manken yer alacak.

Cengiz Abazoğlu'nun ilk kez 13. IF Fuarında sunumunu yapacağı 2009-2010 Sonbahar-Kış Hazır Giyim Koleksiyonu defilesinin koreografisi Öner Evez tarafından gerekleştirilecek. Ziyaretçiler fuarın 2. günü Yasin Soy'un koreografisini yapacağı karma ve marka defileleri izleyebilecekler.

Fuar alanında kurulan özel alan ve catwalk'da Yasin Soy'un koreografisini yapacağı karma ve marka defilelerde ziyaretçiler firmaların son koleksiyonları yakından görme fırsatı bulacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?