7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

'İstanbul Modern Müzesi' geliyor

Eczacıbaşı Ailesi tarafından kurulan ve "Toplumla içiçe yaşayan bir müze" olma hedefiyle yola çıkan İstanbul Modern Sanat Müzesi (İstanbul Modern) dün düzenlenen basın toplantısıyla sanatseverlere tanıtıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Modern’in Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, kuruluşun ilk adımının, 1987’de bugünkü adıyla Uluslararası İstanbul Bienali’nin öncüsü olan 1. Uluslararası Çağdaş Sanat Sergileri sırasında atıldığını söyledi.

 Eczacıbaşı, İKSV’nin kurucusu Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın bu sergilerin kentin sanat yaşamına getirdiği canlılıktan esinlenip, bunu sürekli kılmak amacıyla bir müze kurma girişimineöncülük ettiğini belirtti.

Oya Eczacıbaşı, Karaköy Rıhtımı’ndaki 4 numaralı antreponun müzeye tahsis edilmesini sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Aralık Cumartesi günkü resmi açılışı yapacağını da kaydetti.

Sergilerin yanı sıra halka açık modern sanat kütüphanesi, 100 kişilik bir sinema, cafe ve müzeyle ilgili hediyelik eşya satacak bir mağazası olan İstanbul Modern, pazartesi günleri dışında her gün 10.00-18.00 saatleri arasında sanatseverlere hizmet verecek. Müze ilk yılda 1 milyon ziyaretçi

sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 09:51:54
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 11:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?