3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul Papa'ya hazırlanıyor

Papa 16. Benedict'in İstanbul'da bulunacağı süre içerisinde ziyaret edeceği noktalar ve geçiş güzergahlarında prova yapıldı. Güvenlik güçleri, ziyaret sırasında herhangi bir problem yaşanmaması için en ufak ayrıntıları da gözden geçirdi. 

29 Kasım 2006'da İstanbul'a gelecek olan Papa 16. Benedict'i ağırlamaya hazırlanan İstanbul polisi, bazı noktalarda prova yaptı. Papa'nın ziyareti kapsamında güvenlik nedeniyle görevlendirilen yüzlerce polis ekibi, sabah saatlerinde, ziyaret noktalarında görevlendirildi. Papa'nın ziyaret edeceği noktalar arasında bulunan Fener Rum Patrikhanesi, Ermeni Patrikhanesi, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii çevresinde konuşlandırılan ekipler, prova yaptı. Yüzlerce polisin hazır bulunduğu provalarda, Papa'nın ziyareti sırasında herhangi bir problem yaşanmaması için en ufak ayrıntı gözden geçirildi. Provalarda Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Asayiş Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler ve trafik ekipleri hazır bulundu. Keskin nişancıların da, ziyaret noktalarının çevresinde bulunan yüksek binaların çatılarına yerleştirileceği öğrenildi. 

Polis ekipleri ayrıca, Papa 16. Benedict'in Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yaptıktan sonraki yol güzergahı üzerinde de prova yaptı. Sahil yoluna konuşlandırılan polis memurları, ziyaret öncesinde son detayları tekrar gözden geçirdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 11:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?