30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Park büyük yarışa hazır

Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan Formula 1 ING Türkiye Grand Prixi öncesi İstanbul Park'taki hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı.


Kurtköy'deki İstanbul Park'ta 5-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek büyük yarış öncesi hareketlilik yaşanıyor. Padok alanındaki yerlerini almaya başlayan takımların tırları piste girerken, takım görevlileri de çalışma yerlerini hazırlıyorlar. Pilotların da yarından itibaren İstanbul'a gelecekleri belirtildi.


İstanbul Park Genel Müdürü Can Güçlü, hazırlıkların büyük ölçüde bittiğini belirterek, "İstanbul Park, altyapı olarak dünyanın en iyi pistlerinden biri. Takımlar da burayı çok seviyor. Hazırlıkların büyük bölümü tamamlandı. İstanbul Park, her yıl daha da güzelleşiyor. Pilotların birçoğu burayı çok seviyor. Hamilton, geçen yarışın ardından 'Türkiye'yi çok seviyorum' diye demeç verdi. Massa ve Button da İstanbul Park'ı çok beğendiğini söylüyor. Birçok pilot, İstanbul Park'ın yeni bir pist olmasına rağmen klasikler kadar önemli özelliklere sahip olduğunu belirtiyor. Cuma günü yarış festivalinin başlamasını bekliyoruz" dedi.


Ekonomik kriz sebebiyle bilet satışlarının istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Güçlü, "Bunu doğal karşılıyoruz. Fakat, yurt dışından talepler oldukça yüksek. Geçen seneden de yüksek bir talep var. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan'dan günübirlik turlar planlanıyor. Güzel bir yarış olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
Formula 1 ING Türkiye Grand Prixi'nde 5 Haziran Cuma günü antrenman turları, 6 Haziran Cumartesi günü sıralama turları, 7 Haziran Pazar günü de yarış yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?