4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul polisi CINCIR kullanacak

Yüzyılın icadı olarak tanıtılan CINCIR artık hayatımıza giriyor. İstanbul polisi ekip otosunun giremediği yerlerde "CINCIR" kullanacak. Pilot uygulama Kadıköy'de Bağdat Caddesi'nde başladı. Yunus adı verilen polisler 4 adet "CINCIR"la gün boyu devriye yapmaya başladı.

Kadıköy sahilinde gezintiye çıkanlar bu sabah "CINCIR"lı polis görüntüleriyle karşılaştı. Kimlik kontrolü yapan polisleri gören Kadıköylüler kimlik kontrölünden çok kullanılan aracı görünce hayrete düştüler.

ABD Başkanı George Bush'un üzerinden düşmesiyle prestif kaybeden CINCIR, şimdi İstanbul polisinin en büyük yardımcısı olacak. Yunuslar ekip otosunu kullanamadıkları dar yerlerdeki olaylara CINCIR'la yetişecek.

Kadıköy Bağdat Caddesi ve sahil yolunda kullanılmaya başlanan CINCIR'lardan eğer istenilen verim alınırsa kent içinde yaygınlaşacak. Bir buçuk ay CINCIR kullanma eğitimi alan polisler ilk görev günlerinde biraz tedirginlerdi. Kısa sürede CINCIR'a alışan polisler zor hareketleri kolaylıkla yaptılar.

İstanbul polisi, yüzyılın icadı ile teknolojiye kolay uyum sağladığını gösterdi. Şimdi kent sakinlerinin daha çok televizyonda gördükleri CINCIR'a alışmaları gerekecek.

ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 02:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?