3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul polisinin büyük başarısı

İstanbul polisi, il genelinde düzenlediği 206 operasyonda rekor denecek miktarda uyuşturucu yakaladı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul genelinde transit uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 206 operasyonda 373 şüpheli 375 kilogram uyuşturucu madde ile yakalandı.

Operasyonlar polis kamerasına yansırken, İran'dan İstanbul'a, buradan Manisa'ya, Manisa'dan Çeşme'ye, Çeşme'den denizyoluyla İtalya'ya götürülmek istenen 43 kilo eroin maddesi bir kamyonda bulunan perdelik kumaşların içinde zulalanmış bir şekilde ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından son 4 hafta boyunca transit uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik "Ay Işığı" isimli bir operasyon düzenlendi. Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Beykoz, Büyükçekmece, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Maltepe, Pendik, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde gerçekleştirilen toplam 206 operasyonda 373 şüpheli yakalandı.

Bu şüphelilerle birlikte 330 bin 335 tablet sentetik hap, 217 kilo esrar maddesi, 71 eroin maddesi, 5 kilo 328 gram kokain, 104 gram sihirli mantar ve 8 adet tabanca ele geçirildi. Bu operasyonlarda toplam 375 kilo uyuşturucu maddesi yakalandı. Afrika'dan getirdikleri kokain maddesini Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye sokmak isteyen Nijerya uyruklu 3 kişi, güvenlik ekiplerinin dikkatini çekti.

Yapılan aramalardan şüphelilerden birinin midesinde kapsüller halinde bir buçuk kilogram kokain maddesi olduğu belirlendi. Nijerya uyruklu 3 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Hollanda üzerinden Türkiye'ye iki parti halinde sentetik hapın sokulacağını belirleyen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Araştırmasını derinleştiren ekipler, hapın iki ayrı parti şeklinde hava ve karayoluyla Türkiye'ye getirileceğini belirledi.

Hollanda vatandaşı Nijerya uyruklu şahsı 30 bin sentetik hapla birlikte, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakaladı. Sentetik hapların Sarıgöl'e götürüleceği ve daha sonra"Tenekeci K" lakaplı şahsa teslim edildikten sonra buradan piyasaya sürüleceği tespit edildi. 6 değişik suçtan araması olan Tenekeci K lakaplı şahıs polis ekiplerince yakalandı. Operasyonun ikinci ayağında ise karayoluyla İstanbul'a getirilen 300 bin hap, 3 ayrı suçtan araması olan E.E'ye teslim edilmek istenirken ele geçirildi.

Her iki ayrı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. İran'dan İstanbul'a, buradan Manisa'ya, Manisa'dan Çeşme'ye, Çeşme'den denizyoluyla İtalya'ya götürülmek istenen 43 kilo eroin maddesi bir kamyonda bulunan perdelik kumaşların içinde zulalanmış bir şekilde ele geçirildi. Liderliğini B.T.'nin yaptığı 10 kişilik çete polis ekiplerince çökertildi.

...
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 13:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?