4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul rallisi start alıyor

İstanbul'da ralli heyecanı bugün verilecek startla başlıyor. 

İki aylık hasreti sona erdirecek olan İstanbul Rallisi'nde start, saat 20.00'de Pendik sahilinde verilecek. 9'u klasik 57 otomobilin parkura çıkacağı İstanbul Rallisi'nin öne çıkan özelliklerinden biri uzun bir aradan sonra İstanbul'da gece etabının yapılacak olması. Yarışseverler Akfırat Belediyesi önünden kalkacak servislerle gece etabına taşınacak. 

Tamamı toprak zeminli etapların yer aldığı parkurda dün resmi antrenmanlar tamamlandı. Honda TypeR'ı ile 9 puan farkla lideri olduğu A7 sınıfında yine kupanın en büyük favorisi olan Alkan Erden, rallinin yeni etaplarını da tam 'dişine göre' buldu. Pamukoava'daki arızadan sonra yedek şanzımanın takıldığı Honda'sının toprak spec'erine de ayarlandığını, setup'ların ise istediği gibi olduğunu belirten Alkan Erden, parkurun kırıcı kısımlarında temkinli olacaklarını, temiz ve hızlı kısımlarında ise tempo yükselteceklerini söyledi. Bugün starttan sonra geçilecek olan 2.6 km'lik seyirci etabında dikkati elden bırakmayacağını söyleyen Alkan Erden, asıl mücadelenin yarınki etaplarda geçeceğine dikkat çekti. 

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen rallide 145 km'si özel etap olmak üzere toplam 378 km geçilecek. İstanbul Rallisi, yarın aynı saatte Akfırat'ta sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?