4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul sandık başında...

İstanbul'da 24. Dönem milletvekili seçimi oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Vatandaşlar, kullandıkları oyları şeffaf sandıklara atarken, oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.

15 siyasi partinin katıldığı 24. Dönem milletvekili seçimi için İstanbullular erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Oy kullanan vatandaşlar, 7 bin 492'si siyasi partilerden, 203'ü de bağımsız olmak üzere toplam 7 bin 695 adayın yarıştığı seçimin sonucunun hayırlı olmasını diledi. Bu seçimde, kullanılan oylar şeffaf sandıklara atıldı. Oylarını kullanan vatandaşlar, "Oy kullanmak için erken saatte geldik. Oyumuzu kullandık. Hayırlı olsun" dedi. Şeffaf sandığı değerlendiren bir vatandaş, "Önemli  olan sandığın değil, Türkiye'nin şeffaf olması ama tabii ki sandığın şeffaf olması bir demokrasi ürünüdür. Bu da bizi memnun etti" diye konuştu.

İllere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıkları dikkate alan YSK, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme süresini sabah saat 07.00 olarak belirledi. Bu illerde oy verme süresi saat 16.00'da sona erecek. Bu illerin dışında kalan yerlerde ise oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başlayacak akşam saat 17.00'de sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 12:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?