3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul sıcaktan kavrulacak

İstanbul'da hava sıcaklıkları hafta sonu yine mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıkacak. Meteoroljiden yapılan uyarıya göre haftasonunda İstanbul sıcaktan kavrulacak.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Güler, bugün İstanbul'da hava sıcaklıklarının 3-4 derece düştüğünü, ancak yine de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu söyledi.

Hafif, zaman zaman orta kuvvette esen poyrazın biraz serinletici etkisi olduğunu ifade eden Güler, ancak nem oranının artış gösterdiğini, bu nedenle 31 derece olan hava sıcaklığının 35 derece hissedildiğini belirtti.

Kentte dün en yüksek sıcaklığın 36.6 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden Güler, son 4 yılın ağustos ayı sıcaklık ortalamasının 34.6 olduğunu hatırlattı.

Güler, dün hava sıcaklığının Edremit'te 42, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Kırklareli'nde 39, Edirne'de 37 ve Kocaeli'de 36 derece olduğunu kaydetti.

Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren 25 ağustos cuma gününe kadar 31-32 derece civarında kalacağına dikkati çeken Güler, ''hava sıcaklıkları hafta sonu yine mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıkacak. Hava sıcaklığı cuma günü 33, cumartesi ve pazar günleri 35-36 derece civarında olacak. Vatandaşlar sıcak çarpmalarına ve sıcağa bağlı ortaya çıkabilecek rahatsızlıklara karşı tedbirli olmalıdırlar" dedi.

Güler, İstanbullulara sıcak günlerde fiziksel aktiviteden kaçınma, açık renkli ve bol giysiler giyme, başta su olmak üzere bol sıvı tüketme çağrısı yaptı.

Güler ayrıca, "mecbur kalınmadıkça 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkılmamalıdır. Güneş ışınlarının en dik olduğu bu saatlerde denize veya havuza girmek bile tehlikeli olabilir'' diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 17:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?