30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul sınavı geçti!

Sponsorluğunu Petrol Ofisi'nin üstlendiği Dünya Motokros Şampiyonası'nin büyük bir başarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.


İstanbul Hezarfen Havaalanı'nda geçen haftasonu yapılan Dünya Motokros Şampiyonası'nın gelecek yıllarda gençlerin bu spora ilgi göstermesine büyük bir katkı sağladığı belirtildi.


Dünyanın en gözde sporlarından olan ve yaklaşık 1 milyar kişinin takip ettiği Dünya Motokros Şampiyonası'nın 3. ayağına Türkiye ilk kez bu yıl evsahipliği yaptı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Dünya Motokros Şampiyonası'nın organizatörü olan Youthstream arasında yapılan anlaşmaya göre şampiyonanın bir ayağı önümüzdeki iki yıl da Türkiye'de yapılacak.


Türkeye'de bu yıl yapılan ayağa Tanel Leok, Ken De Dycker ve Clement Desalle gibi dünyanın en önde gelen motokrosçuları katıldı. Petrol Ofisi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Yiğit Aktulga, böyle bir organizasyona sponsor olmaktan ötürü mutlu olduklarını belirterek, "Türkiye'de genç nüfusun oldukça yüksek olması, motosiklet sporuna duyulan ilgiyi de her geçen gün artırıyor. Bu, gelecekte çok sayıda motosiklet yarışçısının yetiştirilebileceğini gösteriyor" değerlendirmesi yaptı. Aktulga, organizasyonun İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımına da önemli bir katkıda bulunduğunu vurguladı.

Referans
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 02:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?