30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul 'Su Forumu'na hazırlanıyor

5. Dünya Su Forumu, 16-22 Mart 2009 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşecek foruma çok sayıda ülkenin devlet başkanı katılacak.

Çeşitli ülke bakanlarını, yerel yöneticileri, parlamenterleri, bilim adamlarını ve sivil toplum örgütlerini biraraya getirerek su güvenliği sağlamaya yönelik çözümler bulunmasını amaçlayan Dünya Su Forumu'nun 5.'si, 16 Mart'ta İstanbul'da başlıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliği yapacağı Su Forumu'na aralarında İran, Irak, Mısır'ın da bulunduğu onlarca ülkenin devlet başkanı katılacak.

Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi ile Feshane'de gerçekleştirilecek Su Forumu'nda iş dünyasına yönelik bilimsel, politik, finansal panellerin yanı sıra 'Dünya Su Sergisi ve Su Fuarı' da düzenlenecek. ABD, Almanya, Çin, Fransa, Hollanda, İsviçre, ve Japonya gibi ülkelerin firmalarının ülke pavyonlarının yer alacağı fuar, pazardaki alternatifler, potansiyel yeni müşteri tabanına erişim ve yeni iş ortaklıklarının oluşturulması için ortam sağlayacak.

Forumun gerçekleştirildiği Haliç'in iki kıyısı arasında ulaşım teknelerle sağlanacak. Ayrıca yine bu iki yaka arasına kurulacak köprü sayesinde katılımcılar bir forum alanından diğerine yürüyerek kolayca ulaşabilecek.

Dünyanın suyla ilgili en büyük etkinliği olan Dünya Su Forumu, ilk olarak 1997 yılında Fas'ta düzenlendi. Daha sonra 2000 yılında Hollanda'da, 2003 yılında Japonya'da ve 2006 yılında Meksika'da gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:34:15
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 11:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?