3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul Tasarım Haftası

İstanbul Tasarım Haftası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleşen İstanbul Tasarım Haftası'nın (İstanbul Design Week - Idw) açılışını Başkan Kadir Topbaş yaptı. Açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve davetliler katıldı. 

Açılışta konuşan Kadir Topbaş, İstanbul'un yalnızca Türkiye'ye değil, dünyaya karşı da sorumluluğu bulunan bir kent olduğunu, bu çerçevede kentte fen ve imar eksikliklerini giderecek çalışmaların yanı sıra kentte ruhu ortaya çıkaracak aktiviteleri de gerçekleştirdiklerini söyledi. İstanbul'un sanat ve kültür kenti olacağını, bu alanda Milano'yu geride bırakmayı hedeflediklerini ifade eden Topbaş, kentin tasarımla da buluşan ve yakından izlenen bir fuar merkezi olacağını kaydetti. 

Fuarın genç tasarımcıların da katıldığı bir buluşma yeri olduğunu dile getirerek, gelecek yıl katılımın daha da artacağına inandığını söyleyen Topbaş, ''İstanbul, modernliği, estetiği, fuarları ve tasarımlarıyla dünyanın yakından ilgilendiği bir kent olacak. İstanbul artık yatırım, cazibe, aktivite merkezi olan bir kent olma yolunda. Kenti yeniden oluşturuyoruz. Yeniden farklı bir rotaya ve geleceğe hazırlıyoruz. Bunun en güzel örneği de İstanbul Tasarım Haftası'' diye konuştu. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da tasarımın ekonomi için çok önemli olduğunu, çünkü katma değer oluşturduğunu söyledi. Dünyada tüm şirketlerin ürünlerini daha yüksek değere satmak için tasarım yaptıklarını belirten Yalçıntaş, bu yarışta tasarım, ar-ge ve satışın 3 temel parametre olduğunu kaydetti. Türkiye'de bu 3 parametrenin yeteri kadar kavranamadığını, özel sektör olarak bunun algılanması durumunda başka bir boyuta geçilmiş olacağını ifade eden Yalçıntaş, ''O zaman sübvansiyonlardan, ihracat eşiklerinden değil, tasarım ve rekabetten bahsedeceğiz'' diye konuştu. 

17 Eylül'e kadar sürecek İstanbul Tasarım Haftası'nda seminerler, paneller, konferanslar ve birbirinden ilginç sergiler yer alacak. Her sabah saat 10.00'da kapılarını açacak olan İstanbul Tasarım Haftası sergi ve etkinlikleri akşam saat 19.00'a kadar gezilebilecek.
Dünyanın en ünlü tasarımcılarını İstanbul'da buluşturacak olan İstanbul Design Week 2006'da tasarımlar; Endüstri Ürünleri Tasarımı, İletişim Tasarımı, Moda Tasarımı, Çevre Tasarımı, Mühendislik ve Tasarım olmak üzere 5 ana başlık altında toplanıyor. 

Geçen yıl 50 bin kişinin izlediği tasarım haftasına, ulusal olduğu kadar uluslararası tasarım çevrelerince de yakından takip edilen IDW'e bu yıl Hollanda'nın ünlü tasarım ve mimarlık dergisi Frame ile ABD'nin ünlü endüstriyel tasarım dergisi I.D. medya sponsoru olarak destek veriyor. IDW bu yıl, dünyanın en ünlü tasarım dergileri arasında yer alan Wallpaper ve Icon gibi dergilerin editörlerini de ağırlıyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 23:58:21
Güncelleme :13 Eylül 2006 Çarşamba 03:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?