3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul terör kurbanlarına ağladı

Güngören'deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 17 kişiden 10'u için cenaze töreni düzenlendi. Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar da hazır bulundu. Tabutları omuzlayan Başbakan Erdoğan, hain saldırıda yakınlarını kaybedenlere sarılarak teselli etmeye çalıştı.


Saldırıda hayatını kaybeden Aleyna Çelik, Furkan Şentürk, Filiz İkiz, Halit Öge, Sabahat Kuş, Fikri Kuş, Şeyma Özkan, Macide Aydın, Alim Mantarcı ve Yunus Öztürk için Güngören Fetih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Camiye yaklaşık bin kişi gelirken, katılımın yoğun olması nedeniyle Türk bayrağına sarılı cenazeler cami yanındaki büyük araziye getirildi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla törene katılan vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı. Tören sırasında polis ekipleri de cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çevre binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, apartmanlara asılan Türk bayraklarıyla olay protesto edildi.


Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte camiye gelen Başbakan Erdoğan, gözyaşı döken acılı ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu.


Patlamada hayatını kaybeden 10 kişinin cenaze namazları ayrı ayrı kılındı. Başbakan Erdoğan, cenaze namazının ardından ölenlerin yakınlarına sarılarak teselli etmeye çalıştı. Acılı aileler, Erdoğan'a sarılarak gözyaşı döktü. Erdoğan daha sonra, bazı tobutları omuzlayarak cenaze aracına taşınmasına yardım etti.


Öte yandan, cenazelerin camiden çıkarılışı sırasında acılı aileler ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Vatandaşlar, tekbir getirerek bir yandan da terörü lanetledi. Öfkeli vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Dualar ve gözyaşları arasında camiden çıkarılan cenazeler İstanbul, Trabzon, Giresun ve Osmaniye'de toprağa verilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 20:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?