6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul trafiği tek elde toplanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 1994-1999 yılları arasında Ulaşım Daire Başkanlığı görevi yürüten AKP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul trafiğinde yaşanan karmaşaya son noktayı koyacak bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye sundu.

Mustafa Ilıcalı’nın teklifi kanunlaşması halinde, İstanbul’da ulaşım ve trafikle ilgili daha önce emniyet, jandarma, karayolları gibi 18 ayrı kurum ve kuruluşa verilen yetki ve görevler tek elden yürütülecek.

İstanbul’un trafiğini tek elde toplamayı amaçlayan kanun teklifi hazırlayan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 14 Mart 2002 yılında İstanbul’da düzenlenen ’1. Kentiçi Ulaşım Şurası’nda 200’ün üzerinde uzmanın "İstanbul’daki ulaşım sorununun temel nedeninin çokbaşlılıktan kaynaklandığı" yönünde ortak bir görüştü buluştuğunu hatırlattı.

Prof. Ilıcalı, ulaşımdaki çokbaşlılık nedeniyle hizmetlerin vatandaşlara zamanında götürülemediğini, ulaşım ve trafik hizmetlerinin koordinasyonunun güçleştiğini, kaynak, araç-gereç ve personelin etkin kullanılamadığını, bu nedenlerle de kaynak israfına yol açıldığını vurguladı.

TBMM’ye sunduğu teklifin kanunlaşması halinde İSKİ’nin yapılanması örnek alınarak kurulacak İstanbul Ulaşım Dairesi Genel Müdürlüğü’nün, şehirde ulaşımla alakalı tüm yetki ve görevleri bünyesinde toplayacağını kaydetti. Ilıcalı, İstanbul’daki ulaşım ve trafik sorununun bu sayede aşılacağını da sözlerine ekledi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 08:46:57
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 09:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?