2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul turizmine inek dopingi

ŞİKAGO’ya 2 milyon New York’a 4 milyon turist getiren inekler 1 Ağustos-31 Ekim tarihleri arasında boy göstererek, bu sefer dikkatleri İstanbul’a çekecekler. İlk kez İsviçre’de 1998 yılında düzenlenen ve bir yıl sonra ABD’de uluslararası kimlik kazanan Cow Parade (İnek Yürüyüşü), bir yılı aşkın çalışmaların ardından Şişli Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul’da düzenleniyor. 

İstanbul’da Sinpa ve Linx Marketing’in organizasyonun üstlendiği Cow Prade, Şikago’ya şehir dışından 2 milyon turist çekerek otel, yeme-içme ve şehir gezintisi olarak yarım milyar dolar gelir sağlamış. New York’a ise turist sayısını 3-4 milyon artarak 1 milyar dolar gelir bırakmış. Linx Marketing’ten Zeynep Helvacı, dünyada 54 büyük şehirde düzenlenen, bugüne kadar 15 milyon dolar bağışın toplanmasını sağladığını belirterek, "Cow Parade 10 binden fazla firmanın sponsor desteğinde, 15 binden fazla sanatçı tarafından boyanmış inek heykelleri ile, 200 milyondan fazla insanı gülümsetirken, etkinliğe katılan sanatçılara da 12 milyon dolar kadar kazanç sağladı" dedi. Etkinliğin İstanbul’a da önemli bir katkı yapması bekleniyor.

İSTANBUL’A KATKILARI:

Cow Parade’in sanatsal çeşitliliğin artırılması adına, ilk kez bu boyuttaki bir sanatsal organizasyonu kapalı kapılar ardından çıkararak, İstanbullular ile halka açık alanlarda buluşturacağını analatan Helvacı "Firmalar şehre renk verecek bu sergi ile markalarını daha yaratıcı bir platformda lanse edebilecekler. Birliktelik ve dayanışma ruhu canlanacak, sanata ve sanatçıya farklı bir alan sunulacak, turizme ciddi bir katkı yapıp, İstanbul’u 54 büyük şehrin dahil olduğu ve giderek büyüyen etkileyici bir gruba dahil edecek" diye konuştu. Helvacı, organizasyonun sivil toplum kuruluşlarına fon sağlayabileceğini de vurguluyarak, ileride Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir gibi şehirlerde de Cow Parade’ler düzenmesini umduklarını belirtti.

Sezen Aksu, Atıl Kutoğlu ve Cemil İpekçi inek tasarlayacak

İSTANBUL’daki Cow Parade’e eser verecek olan isimlerden bazıları şöyle; Cemil İpekçi, Ömer Uluç, Ertuğrul Ateş, Günseli Kato, İsmail Acar, Rıfat Özbek, Cengiz Abazoğlu, Atıl Kutoğlu, Sezen Aksu, Alinur Velidedeoğlu, Beyazıt Öztürk ve Zeynep Fadıllıoğlu. Serginin ardından inekler müzayedede satılacak. Geliri Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA’ya bağışlanacak. Önemli isimlerin yapacağı katkıların müzayede sonuçlarına olumlu yansıması ve böylece önemli bir fon sağlanması bekleniyor.

Bir inek 5-7 bin sürü 30 bin dolar

ZEYNEP Helvacı, sergiye katılan firmalara istedikleri duruştaki fiberglass inek heykeleri Cow Parade organizasyonunun verdiğini belirterek "Şirketler bu heykellerin üzerlerine diledikleri sanatçı ile çalışarak istedikleri tasarımları uygalayacaklar. Sponsorluk fiyatı 5-7.5 bin dolar arasında değişiyor. Beş inekli sürü ise 30 bin dolar" dedi. İstanbul’da 150 inek hedeflediklerini ancak sayının 200’ü bulacağını da anlatan Helvacı, inek heykellerinin Şişli, Nişantaşı, Harbiye, Beyoğlu, Bebek, Ortaköy, Sultanahmet’te ve Kanyon, Akmerkez, Profilo, Metro City ile Cevahir alışveriş merkezlerinde sergileneceğini kaydetti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 08:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?