30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul uçuşları haftada 5'e çıktı

Etihad Türkiye Genel Müdürü Fatoş Kutay, "İstanbul ile Abu Dabi, hem ticari hem de kültürel anlamda karşılıklı birer çekim merkezi haline geldi" dedi.


Birleşik Arap Emirlikleri'nin ulusal havayolu şirketi Etihad, 1 Haziran'da haftada dört sefer olarak gerçekleştirmeye başladığı İstanbul - Abu Dabi arası uçuşlarının sayısını Kasım ayı itibarıyla haftada beş sefere çıkaracağını açıkladı. Etihad; Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Pazar günlerinin yanı sıra, ilki 6 Kasım'da olmak üzere Cuma günleri de İstanbul - Abu Dabi arasında uçuş gerçekleştirecek. Türk Hava Yolları ile ortak uçuş anlaşması da bulunan şirket böylece İstanbul - Abu Dabi rotasında
yolcularına haftanın her günü uçuş seçeneği sunmaya başlayacak.


Şirketin Türkiye'deki büyüme planıyla ilgili bilgi veren Etihad Türkiye Genel Müdürü Fatoş Kutay, İstanbul - Abu Dabi uçuşlarının ilk üç ayında hedefledikleri doluluk oranına ulaştıklarını, bu doğrultuda uçuş sayısı arttırma planlarını hayata geçirdiklerini belirttti. Kutay, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ticari ve kültürel ilişkinin giderek geliştiğini ve İstanbul ile Abu Dabi'nin karşılıklı birer çekim merkezi haline geldiğini söyledi.


Abu Dabi'nin İstanbul'dan seyahat eden yolcular için Asya, Afrika ve Avustralya'ya açılan önemli bir kapı olduğunu da vurgulayan Fatoş Kutay, yeni seferle birlikte İstanbul'dan Abu Dabi aktarmalı olarak sunduğu bağlantı seçeneklerinin arttığını aktardı.
İstanbul - Abu Dabi arası uçuşlarını, 20'si business class ve 120'si de ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 140 yolcu kapasiteli, iki sınıflı Airbus A320 uçağıyla gerçekleştiren Etihad, Abu Dabi aktarmalı olarak; Avustralya, Asya ve Afrika'da, aralarında Sidney, Melbourne, Pekin, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur ve Johannesburg'un da bulunduğu yirminin üzerinde önemli merkeze bağlantı olanağı sunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 10:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?