4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul ucuz atlattı!

İstanbul'da PKK üyelerine yönelik operasyonda, örgüt adına bombalı eylem hazırlığında oldukları öne sürülen biri lise öğrencisi 5 kişi yakalandı.

PKK'lı arkadaşlarının bomba koydukları bir alışveriş merkezine kendi yakınlarının da gittiğini öğrenen bir zanlının, "Öğrendiğimde çok etkilendim. Demek ki kendi ailemi bile öldürebilirdim. Bizi kandırdılar" dediği öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul genelinde yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu terör yandaşlarının bombalı eylemler hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Hassas dönemlerde özellikle Doğu'daki askeri operasyonlardan sonra büyük ölçüde eleman kaybı yaşayan bölücü örgüt PKK'nın, büyük şehirlerde sansasyonel eylemler için Doğu bölgelerinden İstanbul'a elemanlar gönderdiği bilgisine ulaşıldı.

Örgütün, daha küçük yaştaki elemanlarını bombalı eylemlerde kullanmayı planladığı, bu sayede hem sansasyonel eylem yapacağı hem de halk içinden gelen kişilerin bu eylemleri gerçekleştirdiği izlenimi verileceği belirlenirken, 2007 yılının son aylarından itibaren örgütün bu tür eylemler yapacağını belirleyen terör birimleri, İstanbul'da bazı kişileri terör sabıkalarından yola çıkarak takibe başladı. Ailelerinde daha önceden terör örgütü yandaşlığından sabıkası bulunan şahısları izlemeye alan ekipler, zanlıların Üsküdar, Zeytinburnu ve Bahçelievler'de bombalı eylemlerde katıldıklarını tespit etti.

Polis, eylem hazırlığındaki şahısları 11 Mart 2008 gecesi Bahçelievler'de yakın takibe aldı ve Levent Kırca-Oya Başar Parkı'na bomba yerleştirmeye çalışan 3 zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Olayla ilgili ardından biri lise öğrencisi 2 kişi daha gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, çok sayıda patlayıcı madde, patlamaya hazır bomba düzeneği ve bomba yapımında kullanılan malzemeler, 1 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi ile düzenek haline getirilmiş masa saati ele geçirildi.

Gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen şahısların sorgularında çarpıcı ifadeler kullandıkları öğrenildi. Ailelerinde terör sabıkalıları bulunduğu belirlenen zanlılardan Metin isimli şahsın ifadesinde, arkadaşlarının bomba koyduğu bir alışveriş merkezine kendi ailesinin de gittiğini öğrendiğinde pişmanlık duyarak, "Bomba koydukları yer ailemin de gittiği bir yerdi. Öğrendiğimde çok şaşırdım, etkilendim. Demek ki kendi ailemi bile öldürebilirlerdi. Bizi kandırdılar" dediği belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin verdiği bilgiye göre, son 1 yıl içinde doğudan İstanbul'a gönderilen örgüt üyelerinin yüzde 60'ı yakalandı, operasyonlarda yakalanan zanlıların yüzde 80'i ise itirafçı olarak örgütle ilgili bilgi verdi.

Emniyetin istihbarat kaynakları özellikle son dönemde eylem yapmakta zorlanan PKK'nın ciddi bir eleman sıkıntısı çektiğini gösterdi. Terörle Mücadele polisi tarafından yakalanan zanlıların, Üsküdar Esatpaşa, Zeytinburnu Yenidoğan ve Gökalp, Bahçelievler Yeni Bosna ve Zafer mahallelerinde bazı iyerlerine ve araçların altına bomba konularak patlatılması olaylarını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?