3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul Valiliği'nde 'Şarbon Tatbikatı'

Güven 2008 Milli Kriz Yönetimi Tatbikatı kapsamında İstanbul Valiliği'nde yapılan "Şarbon Tatbikatı" gerçeğini aratmadı. Şarbona maruz kalan Valilik personelleri ekiplerce kurtarıldı. 

Çeşitli illerde farklı senaryolarla gerçekleştirilen "Güven 2008 Milli Kriz Yönetimi Tatbikatı"nın İstanbul ayağında, şarbon bulunan zarfların valilik binasına gönderilmesi ile başlayan tatbikat yapıldı. İstanbul Valiliği'nde bu sabah saat 10.30'da şarbon tatbikatı düzenlendi. 

Valiliğe gelen postacının gelen evrak bürosuna zarf bırakması ile başlayan tatbikatta ilginç görüntüler yaşandı. Postacının zarfı bırakması ile zarfı açan Valilik personeli, ayağa kalkarak, "Bu zarfın içinde toz var" diye bağırdı. Odada bulunan diğer 2 kişi ayağa kalkıp, ceketlerini çıkarttıktan sonra açıkta olan yerlerini kapatıp temiz bir odaya geçti. Bu sırada amirlere haber verilerek Valilikte alarm verildi. Bölgeye ilk olarak Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet ekipleri geldi. Daha sonra Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve itfaiye geldi. Olay yeri inceleme ekipleri şarbonlu bölgeyi karantina altına alırken, güvenlik çemberi altına alınan bölgede özel aletlerle ölçüm yapıldı. Şarbona maruz kalan personel özel kıyafetler giydirilerek sivil savunmaya ait arındırma çadırına götürüldü. Burada titizlikle giysileri çıkartılan personel dezenfekte edilerek UMKE ekiplerine teslim edildi. UMKE ekipleri ise ilk müdahalesini yaptıkları Valilik personelini ambulansla hastaneye götürdü. 

Gerçeğini aratmayan tatbikat sonun şarbonlu bölge dezenfekte edilerek, tatbikata son verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?