6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul Valiliği'nden sel uyarısı

İstanbul Valiliği, yarın ve çarşamba günü beklenen sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyardı.

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yarın ve çarşamba günü sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların meydana geleceği ve hava sıcaklığının 4-6 derece azalacağı tahminine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

’’Meteorolojik uyarılarda, salı ve çarşamba günleri su baskını ve taşkınların meydana gelebileceği ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzlukların oluşabileceği bildirilmektedir. Olası su baskınlarına karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız, bilhassa tehlike arzeden derelerin ve mecraların kontrol edilmesi, altyapı tesislerinin, logar ve mazgalların kontrol edilerek gerekirse temizlenmeleri gibi konularda uyarılmışlardır.

Daha önce su baskını problemi ile karşılaşılan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, bulundukları bölgede sorun teşkil edebilecek durumları en yakın sorumlu kamu kuruluşlarına bildirmeleri, etkin müdahale için önem arz etmektedir.’’
KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 17:39:07
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 18:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?