2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul yağmura teslim

İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşanan Beykoz ve Sarıyer İlçeleri'nde su tahliye ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Beykoz ve Sarıyer İlçeleri'nde meydana gelen su baskınları nedeniyle kurtarma ve su tahliye çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, itfaiye ekipleri ile askeri birlikler katılıyor.

Tokatköy Deresi Sülükhane Mevkii'nde dere yatağına yapılan ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Akbaba Köyü'nde serum üretimi yapılan Osel fabrikasında mahsur kalan yaklaşık 200 işçinin bir bölümü iş makinelerine bindirilerek kurtarıldı. Kuzey Deniz Saha Komutanlığına bağlı Birinci Sınıf Dalgıç Kurtarma Grup Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı kurtarma çalışmalarında işçilerin tahliyesi için botlar hazırlandı.

Öte yandan, İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İstanbul'da pazartesi gününden beri devam eden sağanak yağış ve kuvvetli poyrazın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıkları ise yarın rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte 3 ile 5 derece artacak.

İstanbul ve çevresi perşembe günü akşam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Kuvvetli karayelle birlikte hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak. Hava sıcaklıklarının yarın 13-18, Cuma günü 4-8, Cumartesi günü 2-7 derece olması bekleniyor.

İstanbul'da bu sabah saatlerinde yapılan ölçümlere göre, 24 saat içinde metre kareye Kartal'da 3.6, Bakırköy'de 4.0, Samandıra'da 8.4, Göztepe'de 9.7, Kumköy'de (Kilyos) 20.4, Pendik'te 20.9, Sarıyer'de 88.6 kilogram yağış düştü.
a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 13:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?