30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul yarışı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu, Altıntepe’yi gezdi. Çamurlu yolda yürüyen Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ı İstanbul’a davet ediyorum. Gelsin çukuru çamuru görsün” dedi

Seçim çalışmalarına başlayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, çamurlu yolda yürüdü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hitaben “İstanbul’da nerede çamur, çöp var göstersin” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Benim söylediklerime Sayın Topbaş değil de niçin Sayın Başbakan yanıt veriyor? Başbakan kendisine güveniyorsa Başbakanlık koltuğundan ayrılır, gelir İstanbul’a başkan adayı olur, benimle yarışır” dedi.

‘Çamuru gözleri görmüyor’
Başakşehir’in Altınşehir Mahallesi’nde seçmenler buluşan Kılıçdaroğlu, mahalledeki çamurlu yolu basın mensuplarına göstererek “Sayın Başbakan öyle anlaşılıyor ki İstanbul’un rantını fazla düşündüğü için İstanbul’un sokaklarındaki çamuru artık gözleri görmüyor. Başbakanı İstanbul’a davet ediyorum. Buraya davet ediyorum. Gelsin çukuru, çamuru ve çöpü görsün” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bu ülkede sayın Başbakan yolsuzlukların da çamurun da sonunu getiremedi. Sayın Başbakan Dilara’yı ne çabuk unuttu. Dilara neden öldü? İSKİ çukuruna bir insan düşüp öldü. ‘İstanbul’da çukur yok’ demek ne anlama geliyor? Ben ‘çizme giyeceğim’ derken bir kararlılıktan bahsettim. Sanıyorum, sayın Başbakan’ın tarih bilgisi az olduğu için çizme giymenin ne anlama geldiğini bilmiyor.

Yoksula ucuz doğalgaz
Bir soru üzerine Kağıthane’de oturduğunun doğru olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, evinin orta düzeyde insanların yaşadığı bir muhitte olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, başkan olması halinde kömür yardımı yapıp yapmayacağı sorusunu cevaplandırırken “Başkan olduğunda ilk yapacağı işlerden birinin kömür dağıtmak değil, yoksul ailelere ucuz doğal gaz vermek olacağını” söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 22:29:07
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 15:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet gülek IP: 88.224.56.xxx Tarih : 29.01.2009 02:50:38

slm kemalkılctar ogluna sadece sunu soyluyorum artık sızın bıldıgınız türkıye ınsanı yok ufku geniş neyın ne oldugunu anlayan turk halkı var yanı eskı sıyayet anlayısı da yok  kılıctar oglu  bır ıddıan varsa gıdersın mahkemeye pazarcı bagırması gıbı sıyaset zamanı gectı artk lutfen ıddalarını mahkemeye tası o zaman goretım devlet adamlıgını boyle iş yaptıgını sanıyorsun ama secımlerde anlarsın benımdedıgımı halk nerede nasıl bır sıyasetcı ıstıyor sen bı sey yaptım sanıyorsun mahkeme yolunu kullan o zaman alırsın oyu ıspatla ıddıalarını