7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul’a 10 heliport

İSPARK HAVACILIKTA DA YERİNİ ALIYOR

İSPARK, heliport projesi ile birlikte havayolu taşımacılığındaki yerini de alarak artan hava taksi talebine yönelik önemli bir ihtiyacı da karşılamayı hedefliyor.

Raylı sistemleri, metrobüsü kara ve deniz taşımacılığı ile ulaşımını çeşitlendiren İstanbul, İSPARK'ın çalışmaları ile artık hava ulaşım'ında da adından söz ettirecek. Sivil havacılık sektörünün şehir içinde helikopter ulaşımını gündeme getirmesi bu alanda çalışmalar yürüten İSPARK'ı harekete geçirdi.

Helikopter taksilere yer hizmeti vermek amacıyla öncelikli olarak Anadolu yakasında Kadıköy'de Helikopter pisti yapımını tamamlayan İSPARK, Şişli Evlendirme Dairesi yanındaki pistin yapım çalışmalarını ise devam ettiriyor. Kadıköy'de yapımı biten helikopter pisti içinde adeta mini hava alanı oluşturuldu. Tesisin bünyesinde; VİP, yolcu bekleme salonu, pilotlar için özel odalar ve yönetim merkezi bulunuyor.

İstanbul, İSPARK'ın çalışmaları ile iki yeni helikopter pistine daha kavuşuyor. Kadıköy 'de hayata geçen pistin ardından Kısıklı ve Şişlideki pistler de yakında hizmete girecek. Kısa bir süre sonrada Sütlüce ve Kartalda iki yeni pistin yapımı planlanıyor. Kentin 10 noktasında hizmete girecek helikopter pistleri uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilecek.

Kent genelinde hayata geçirilecek Heliportlar, Helikopter Taksi hizmeti, Turistik amaçlı kullanım, Doğal afetlerde ilkyardım ve Hava ambulansı olarak hizmet verecek.

İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, "Kurulduğumuz günden bu yana İstanbulluların bize verdiği destekle otoparkçılığı kentin yükselen değeri haline getirdik. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a 10 ayrı noktada heliport pisti kazandırarak hava taşımacılığına da destek vereceğiz" dedi.

İSPARK HAVACILIKTA DA YERİNİ ALIYOR
İSPARK HAVACILIKTA DA YERİNİ ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 11:59:05
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 12:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?