8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'a 100 yeni otobüs

İstanbul'da yaşanan trafik sorunun aşılması için 100 yeni otobüs daha devreye girdi. Otobüslerin hizmete alım törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, otobüslerin maliyetinin 641 milyon lira tuttuğunu söyledi.

İETT’nin filosuna konforlu, düşük tabanlı ve çevre dostu 100 yeni otobüs daha geldi. Feshane Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “100 Yeni Otobüsün Hizmete Alınması Töreni”ne katılan Başkan Topbaş, otobüslerin maliyetinin 641 milyon lira olduğunu belirterek, “Görevi geldiğimiz günden bu güne 2004’ten bu tarihe kadar İstanbul’a yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 52 kat trilyon. Şimdi yeni bir hamle daha yaparken dedik ki başka bir renk olabilir mi? Vatandaşlara sorduk nasıl bir renk İstanbul’a uygun düşer dedik. İstanbullular kanaatlerini gördüğünüz sarı renkli otobüslerde gösterdiler. Bir şey daha yaptık İstanbul’da gelecekte otobüs çok konforlu hale geleceği için dünya şehirlerinden bir farkı olsun damalı hale gelsin dedik ve İstanbul’da bir tek dünyada otobüsleri damalı olan şehir İstanbul. Düzenlemeler ve alımlar buna göre yapılıyor. Bin 500 tane hedef koyduk. Bu alımı yaparken hiç kredi kullanmadık. Geçmişte 1994 öncesinde bankalar kredi çek vermezken, şu anda biz hiç kredi kullanmadan garanti istemeden alım yapabiliyoruz. Otobüsler maliyet olarak 641 milyon lira” dedi.

İETT’de araçların yaş ortalamasının 14 buçuk olduğunu ancak 4 yaşın altına indiğini belirten Başkan Topbaş, şunları söyledi;

“Garajlarımız bu ihale kapsamında verdik lastik değiştirmek dahil araçların temizlenmesi dahil her şeyi otobüs firmasına dahil. Giderlerimiz böylece aşağıya çekilmiş oluyor. Bizim filomuzdaki İETT’deki yaş ortalaması 14 buçuk. Böylece 4 yaşın altına iniyor yenilendikçe 4 yaşın altına iniyor. Hem dışarıya gören hem içeriyi gören güvenlik kameraları var. Klimalı düşük tabanlı yaşlılar çocuklar engelliler rahatlıkla binebilecek hale geldi. Arzu ettiğimiz şu gelen şikayetleri biliyorum. İstanbul’a bu otobüsler hayırlı olsun.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2012 Cuma 18:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?