4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'a 2 bin yeni otobüs

BAŞKAN TOPBAŞ:

Başkan Topbaş, Dünya Belediyeler Birliği (ULCG) Başkanı sıfatıyla BM Genel Kurulu'nda konuşma yapmak üzere ABD'ye gitti. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Topbaş, İETT otobüslerinin yenileceğini belirtti. Topbaş, "Yaptığımız tespitlerde İstanbul'da 2 bin adet daha otobüse ihtiyacımız var. 2 bin yeni otobüsü tedarik ettiğimizde İstanbul'un en sıkıntılı otobüsleri de devre dışı kalacak. Bununla ilgili Otobüs AŞ isimli bir şirket kurduk. Şirket ilk ihalesini yaptı ve 172 otobüslük filosunu oluşturuyor. Arkasından 500 otobüslük yeni bir çalışmaya giriyor" diye konuştu.

Yeni otobüslerin Mayıs ayında sefere konulacağını anlatan Topbaş, "Bu araçların rengi farklı olacak, çevreci özellikte doğal gazla çalışacak. Engelli, yaşlı ve çocukların da rahat kullanabileceği klimalı araçlar olacak. Renk ve model üzerinde de ayrı bir çalışmamız var. Otobüslerimizin alternatif renklerini İstanbullulara seçtirmek istiyoruz. Bunu belediyemizin resmi web sitesinde başlatacağımız anketle belirleyeceğiz. Otobüslerin hangi renkte olması gerektiğinin karanını halkımız verecek. Halk otobüsleri de başka bir renk almak isterlerse yeni bir kararla onların renkleri de değiştirilebilir. Özellikle bu otobüslerin yerli imalat olması için ihale şartnamemizde ciddi destek verdik" şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş'a basın mensupları, 3 yıl önce İstanbul Davutpaşa'da ve geçen hafta Ankara Ostim'de yaşanan patlamaları hatırlatarak, "Yeterli ders alınmadı mı?" diye sordu. Bunun üzerine Topbaş, "Plansız gelişmenin getirdiği bir sorunu yaşamaktayız. Davutpaşa surların dışında zamanla bir sanayi alanı olarak ortaya çıktı. Gecekondulaşma da bununla beraber gelişti. Sanayi iye yerleşim alanlarının iç içe girmesinden dolayı bu ağır faturaları ödüyoruz. Ancak yaşanan bütün acılara rağmen merdiven altı imalatlar çok riskli şartlar altında devam ediyor. Ekiplerimiz ruhsatsız merdiven altı imalat yapan yerleri mühürlüyor. İşyeri sahibi kanun tanımıyor, mührü söküp imalata devam ediyor. Kanunlar gereği uygulanan ağır para cezalarının da fayda etmediği ortada. Birazda bu işyeri sahiplerinin duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 11:48:04
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 15:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?