6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul’a 22 milyon metrekare ’Kent Ormanı’...

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ı, Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının soruların cevaplandıran Bakan Osman Pepe, İstanbul’a Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 22 milyon metrekarelik kent parkı yapılması için önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağını açıkladı.

Bakan Pepe, "Bu protokolle İstanbullar için, çocuklar ve gençler için rekreasyon ihtiyacının karşılayabilecek, çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir teki 11 milyon metrekare olan 2 tane büyük kent ormanının park olarak Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenleyecek. Havadan ve karadan bunları yerinde göreceğiz. Harita ve protokol örneklerini getirdik. İstanbul’a, Büyükşehir belediyesi ile birlikte 22 milyon metrekarelik kent parkı yapacağız. Bunlar daha halka kapalı olan yerlerdi" dedi.

Başkan Topbaş; "İstanbulluların da ormanlardan faydalanma hakkı var..."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş da, kent ormanlarının belediyelere devri konusuna işaret ederek, ’’İstanbul’da yaşayanların da tatil yapma, deniz ve ormanlardan faydalanma hakkı var’’ dedi.

Kent ormanlarının halka açılmasının ardından yaz ve kış aylarında yararlanılması için düzenlemeler yapılacağını kaydeden Topbaş, bu alanların Büyükşehir Belediyesi’nin özel güvenlik ekipleri tarafından korunacağını ve hafta sonları bu parklara ring otobüs seferleri konacağını da sözlerine ekledi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 09:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?