2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'a 4 vakıf üniversitesi

15 yeni devlet üniversitesinin ardından 5 tane de yeni vakıf üniversitesi kurulması için yapılan hazırlık son aşamada. Yeni vakıf üniversitelerinin 4'ü İstanbul'da, biri İzmir'de kurulacak.

İstanbul'daki Özyeğin Üniversitesi'ni Finansbank'ın sahibi Hüsnü Özyeğin, Acıbadem Üniversitesi'ni Fenerbahçe eski yöneticisi ve Acıbadem Sağlık kuruluşlarının sahibi Mehmet Ali Aydınlar kuruyor.

5 yeni vakıf üniversitesinin kurulmasıyla ilgili teklifler önce Milli Eğitim Bakanlığı'na geldi. Bakanlık görüş sunması için talepleri YÖK'e gönderdi. YÖK de önerileri inceledikten sonra 'uygun' gördü. Milli Eğitim Bakanlığı'nın teklifleri birleştirmesinin ardından 5 yeni üniversiteye ilişkin yasa tasarısı, Bakanlar Kurulu'nda da kabul edildi. Tasarının Aralık ayında TBMM'ye sunulması ve Ocak ayı içinde yasalaşması bekleniyor.

SAYI 20'YE ÇIKIYOR

İstanbul'da kurulacak diğer iki vakıf üniversitesi ise Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı'nca kurulacak Aydın Üniversitesi ile Kemal Gözükara Eğitim Kültür Vakfı'nca kurulacak Ar-el Üniversitesi olacak. Yeni kurulan 4 üniversiteyle birlikte İstanbul'daki Vakıf üniversitesi sayısı 20'ye çıkacak. Ayrıca İzmir'de Doğantepe Eğitim ve Kültür Vakfı'nca İzmir Üniversitesi kurulacak.



Yenişafak
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 10:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?