3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'a 52 yeni 'Acarkent' geliyor

İstanbul'da Acarkent gibi yapılaşmayı bekleyen 52 yeni özel orman alanının olduğu ortaya çıktı. Bunlardan 10 tanesi Acarkent gibi Beykoz'da bulunuyor.

Acarkent'le ilgili bir davada Acarlar lehine görüş bildiren bilirkişi heyetinde yer alan İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Ayanoğlu, "Bir tek Acarkent'e bakılıyor. Asıl kıyamet buralarda inşaat başlayınca kopacak." dedi. 

İstanbul Beykoz'da kendine Orman Bakanlığı'nca tahsis edilen ormanlık alana Acarkent'i kuran İsmet Acar, bugünlerde, en fazla yüzde 6 olması gereken yapılaşmayı yüzde 96'ya çıkarmakla suçlanıyor. 

Özel ormanlardaki yapılaşmayla ilgili yönetmeliğin 2005'te değiştirildiğini ve yeni özel orman alanlarının yapılaşmanın arifesinde olduğunu iddia eden Ayanoğlu, hükümetin özel ormanlarda yapılaşmaya müsaade edilmemesi için Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa sahip olduğuna dikkat çekti. 

Ayanoğlu, "Yapılaşma olmayacaktır desinler bu tartışma bitsin. Ama İstanbul'da sadece Acarkent yok, yapılaşmayı bekleyen 52 özel orman var." diye konuştu. 

Acarlar'la ilgili baktığı tek bilirkişilik davasının 2003'te gerçekleştiğini belirten Ayanoğlu, hazırladığı raporu savunurken bu işten bir menfaati olmadığını savundu. Acarlar, söz konusu rapordan sonra inşaata başlarken Ayanoğlu, şunları söyledi: "Benim rapor hazırladığım dönemde Acarlar araziye bir kazık dahi çakmamıştı. İnşaat oranı yüzde 6'dan yüzde 96'ya çıkmışsa bunun sorumlusu biz değil Orman Bakanlığı'dır. O günden bugüne neredeydiler?"


zaman/ibrahim balta
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 11:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?