4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'a 7 bin ton tuz

İstanbul'da 2 günde ana arter ve meydanlara 7 bin ton tuz ve 252 bin kilogram solüsyon döküldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, kenti 2 gündür etkisi altına alan kar yağışının etkisini kaybetmeye başladığı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji hava tahmin raporlarına göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisinin 7 Ocak Pazartesi sabahına kadar devam edeceği ifade edilen açıklamada, Pazartesi sabahına kadar geceleri ayaz nedeniyle don ve buzlanma beklendiği uyarısına yer verildi.

Sürücülerin öncelikle viyadükler üzerinde ve yollarda gizli buzlanmaya dikkat etmeleri istendi.

Açıklamaya göre, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğünün 2 bin 49 personel ve 909 araçla çalışmasını sürdürüyor. İstanbul'da 2 günde ana arter ve meydanlara 7 bin ton tuz ve 252 bin kilogram solüsyon döküldü.

Elverişsiz hava koşullarıyla mücadele için 6 ''Kar Kaplanı'', 60 greyder, 50 solüsyon serpme aracı ve 272 küreme-tuz serpme aracı olmak üzere toplam bin 29 aracın bulunduğu belirtilen açıklamada, araçların meteoroloji verilerine göre önceden çeşitli noktalarda konuşlandırıldığı ifade edildi.

İsviçre'den alınan kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen ''Kar Kaplanı'' adlı araçların, karla mücadelede bu yıl ilk kez kullanılacağı belirtilen açıklamada, bu araçların çevre yollarında görev yapacağı bildirildi.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında İstanbul'un 9 bölgeye ayrıldığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 160 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton buzlanmayı önleyici solüsyonun mevcut olduğu kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 18:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?