3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'a arkeolojik deniz müzesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Marmaray ve İstanbul Metrosu projeleri kapsamında Yenikapı'da yapılan kazıları ve kazılardan çıkan eserlerin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Günay, Yenikapı'daki incelemelerinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, binlerce yıllık çeşitli uygarlıkları barındıran İstanbul'da, neresi kazılırsa altından eski dönemlere ait buluntular çıktığını söyledi.

Yenikapı'da yapılan metro ve Marmaray kazılarının yeni tarihsel hazineleri ortaya çıkardığını vurgulayan Günay, "Şu ana kadar 32 gemi kalıntısı bulundu. Metro ve Marmaray çıkışları olarak çalışılan alan, bir liman alanı çıktı" dedi.

Günay, bu kazılardan bir fenere, şapele, mezarlığa benzer yapıların da çıktığını anımsatarak, ama esas itibariyle çeşitli boylarda gemi kalıntılarının bulunduğunu bildirdi.

Günay, "Buraya 2010 yılına kadar bir müze yapmak gibi bir niyetimiz var. Fazla zamanımız yok ama maddi imkanlarımız elverirse bunca geminin sergilendiği çok ilginç arkeolojik bir deniz müzesi imkanına İstanbul kavuşmuş olacak" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 09:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?