3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'a dev Onkoloji merkezi

İstanbul'da Acıbadem Sağlık Grubu tarafından ameliyata gerek kalmadan, gelişmiş ışınlı radyoterapi tedavisiyle kanseri yok eden Yoğunluk Ayarlı Radyoterapi (IMRT) teknolojisiyle donatılmış Onkoloji Merkezi açıldı.


Kanser hastalarına umut dağıtan, Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'ndeki Onkoloji Merkezi'nin açılışı İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Vali Güler, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 5 yıldır sağlığa çok ciddi bir yatırım yapıldığını ve bunun Türk halkı için çok büyük bir şans olduğunu söyleyerek, "Acıbadem'in gerçekleştirmiş olduğu bu yatırım, Türkiye özellikle İstanbul için büyük bir yatırım. Artık özel hastanecilikte çok iyi noktalara taşındık. Sevgili dostumuz
Sayın Mehmet Ali Aydınlar'a da bu gelişimin öncüsü olması dolayısıyla teşekkür ederek bu vesileyle oğlunun acısını bir kere daha paylaştığını ileterek bu cihazın yatırımı gibi hizmetlere kendini vererek oğlunun anısını yaşatmasını temenni ediyorum" dedi.


Kamu anlaşması olmasının da kamu adına çok büyük bir şans olduğunu belirten Güler, "Artık halkımız, özellikle onkoloji hastalarımız çok bilinçli. Tedavide halk, artık nokta atışı arıyor ve bu cihazında tam bir nokta atışı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Doç. Dr. Meriç Şengöz de, kanser tedavisinde ülkemizde ilk defa uygulanan ve dünyada en gelişmiş radyoterapi tedavisi olarak kabul edilen IMRT teknolojisinden 9 bin hastaya tedavi hizmeti sunduklarını belirterek, "Bu ileri teknoloji ürünü cihazlar sayesinde, tümöre nişan alıp hedefe yönelik ışın veriyor ve normal dokuların hasar görmesini önlüyoruz. Ayrıca kanserin görüldüğü her organla ilgi olarak çok çeşitli uzmanlık dallarında hekimlerin bir araya geldiği tıbbi konserlerde, hasta için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Güler, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Eski İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer Onkoloji Merkezi'nin açılış kurdelesini birlikte kesti.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 01:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?