7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'a Endonezya'dan kardeş gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Amin Rianom’u kabul ederek bir süre görüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanlık Sarayı’nda gerçekleşen görüşme sonrasında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Topbaş, Amin Rianom’un 12 milyon nüfusa sahip olan Başkent Jakarta ile İstanbul’un kardeş şehir olmasını istediğini söyledi.

Türkiye’nin Endonezya’dan 450 milyon dolarlık ithalatına karşılık 50 milyon dolar ihracat yaptığını belirten Topbaş, Büyükelçinin iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak için gayret gösterdiğini ve bir yıl içinde ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflendiğini dile getirdiğini kaydetti.

Rianom’un kendisini 2005 yılı Haziran ayında işadamlarıyla birlikte Jakarta’ya davet ettiğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Yerel yönetim sadece belediyecilik değil, diğer kentlerle ilişkiler kurarak şehrin ekonomisini ve katma değerini yükseltecek çalışmalar da yapmaktır. O nedenle bu daveti kabul ettim. Haziran’da iş adamlarımızla birlikte Jakarta’ya gideceğim ve burada çeşitli iş görüşmelerinin yanı sıra İstanbul ile Jakarta’nın kardeş şehir olması konusunu da görüşeceğiz ’’ dedi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 10:08:45
Güncelleme :8 Eylül 2004 Çarşamba 10:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?