7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'a fahri belediyeciler geliyor

Fahri Trafik Müfettişliğinden sonra, şimdi de ’fahri belediyecilik’ uygulaması için ilk adım atıldı. 900 mahalledeki temsilciler belediyeyi halka ulaştıracak. Peki, Kimler seçilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başmüşaviri Ömer Türk, fahri belediyecilerin belirlenmesi amacıyla bir çalışma başlattı. Projeye göre, 900 mahallede "fahri belediyeciler" tesbit edilecek. Fahri belediyeciler, mahallelilere abilik ve ablalık yapabilecek kişiler arasından seçilecek. Bu kişiler, belediyeye intikal etmeyen aksaklıkları ve vatandaşların beklentilerini araştıracak.

Mahcup fakire gizli yardım

Fahri belediyeciler özellikle muhtaç olduğu halde belediyelere müracaat etmekten çekinen fakirleri Büyükşehir Belediyesi’ne ya da ilçe belediyelerine bildirecek. Belediyeler de, mahcup fakirlere yapacağı gizli yardımları böylelikle organize edecek.

Kimler fahri belediyeci olabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başmüşaviri Ömer Türk, İslam’ın ikinci Halifesi Hz. Ömer’in de, tebdili kıyafet ederek fakirleri tespit ettiğini hatırlatarak, projeyi bu uygulamaya benzetti. Ömer Türk, "Sayın Başkan Kadir Topbaş, uygulama sayesinde tebdili kıyafet etmeden de İstanbul’un nabzını tutabilecek" dedi.

Yüksek okul mezunu olacak

Fahri trafik müfettişleri gibi, fahri belediyecilerde de bazı şartlar aranacak. Fahri belediyeciler öncelikle, üniversite mezunu, bölgedeki sivil toplum örgütleriyle irtibatlı, kültür düzeyi ve iletişim kabiliyeti yüksek kişiler arasından seçilecek. Adaylar Büyükşehir tarafından eğitimden geçirilecek. Fahri belediyeci kimliğini istismar ettiği tespit edilen kişiler ise, derhal görevden alınacak.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 13:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?