30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'a fırtına uyarısı!

İstanbul'da sabahtan beri esen poyraz öğle saatlerinde fırtınaya dönüşecek 70 km hıza ulaşacak.

SICAKLIK BATIDA DÜŞÜYOR

Hava Sıcaklığı, batı bölgelerde 1 ile 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu Yakası), Güney ve İç Ege (Aydın, Muğla, Denizli, Afyon, Kütahya ve Uşak), Batı ve Orta Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur, Anamur ve Silifke), Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir ve Ankara'nın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı, batı bölgelerde 1 ile 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla güney, iç ve doğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli olarak esecek.

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Bursa ve Bilecik ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 12:31:25
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 12:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?