4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'a ilk temiz enerji

İstanbul Büyükşehir Belediyesi rüzgar enerjisinden elektrik elde etmek için EPDK'ya lisans başvurusu yaptı. Terkos Barajı çevresine kurulacak ilk rüzgar santralinden bir ilçenin elektrik ihtiyacına denk enerji üretilecek


İSKİ ile rüzgar santrali yapmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden Enerji A.Ş., Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) lisans başvurusu yaptı. İstanbul'un önemli su rezervlerinden Terkos Barajı çevresine kurulacak 45 megawatt'lık rüzgar tribünleri büyük bir ilçenin elektrik ihtiyacına denk enerji üretilecek.

30 TÜRBİN KURULACAK

Terkos, Istranca ve Şile bölgesinde 1 yıl süren ölçümlerinin ardından, 30 rüzgar türbininden oluşacak santralin Terkos Barajı çevresinde kurulmasına karar ve-rildi. EPDK'nın izinin ardından kurulacak 45 megawatt kapasiteli rüzgar enerji santralinin inşasına bu yıl başlanması ve 2010'da bitirilmesi planlanıyor. Santral yıllık 152 milyon kilowatt'lık elektrik üretimi ile Terkos barajının tüm enerji ihtiyacını karşılayabilecek. 100 megawatt elektrik üretme potansiyeli bulunan bölgede kurulacak deniz suyundan içme suyu elde edilecek arıtma tesisi de santralden elde edilecek elektrikle çalışacak.

yeni şafak
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2008 Pazar 15:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?