30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'a 'manto' giydirdi

İSTANBUL'UN SEMBOL BİNALARI AKMERKEZ'DE BULUŞTU

Enerji tasarrufunda farkındalık oluşturmak amacıyla ünlü modacı Ümit Ünal tarafından manto giydirilen Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi ve Akmerkez'in birebir maketleri 9 Kasım Pazartesi gününe kadar Akmerkez'de sergileniyor.

İstanbul'un simgesi olan 5 önemli binanın birebir gerçeğine uygun dev maketlerine gerçek mantolar diken ünlü tasarımcı Ümit Ünal'ın eserleri, ilk kez Akmerkez'de bir arada sergileniyor. Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi ve Akmerkez'in ruhuna göre şekillenen Ümit Ünal'ın tasarımları 9 Kasım Pazartesi gününe kadar Akmerkez ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor.

İstanbul'un farklı yönlerini anlatan ve mimari özellikleri ile ön plana çıkan yapıların dev maketleri, yansıttıkları tarihi özelliklere göre Ümit Ünal'ın tasarımlarıyla enerji tasarrufuna dikkat çekmek için manto giydiler. Mavi rengin hakim olduğu eserler İstanbul'un caddelerinde tek tek sergilendikten sonra Akmerkez'de bir araya geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 11:28:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 12:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?