2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'a özel turizm yasası

İstanbul’un turizm geleceğini şekillendirmek için, ‘İstanbul Turizm Yasası’ hazırlanıyor... İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi önderliğinde, hukukçular, sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan uzman bir kadronun üzerinde çalıştığı tasarının önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor.

Yasa tasarısı hazırlandıktan sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulacak. İstanbul’un sürdürülebilir ve yükselen bir turizm geleceği için yasasının olması gerektiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Platformu Koordinatörü Mimar Tülin Ersöz, “İstanbul, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip bir dünya kültür başkentidir. Artık, İstanbul’un geleceğinin modelini aramamız lazım. Bir turizm modeli oluşturmak için çalışmalara başladık. Şuan şirket, vakıf ve İzmir’de uygulanmakta olan Kalkınma Ajansı modelleri üzerinde çalışıyoruz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul turizminin 3 önemli ayağı olduğunu anlatan Ersöz, İstanbul Belediyesi’nin de bu çalışmalar içerisinde işi yer alacağını belirtti.

TURİZMİN TRENDİ OLACAK
Kadir Topbaş’ın, İstanbul Turizm Atölyesi kurduğunu hatırlatan Ersöz, kamu, yerel yönetimler, TUROB, TÜRSAB, TUREB gibi sivil toplum örgütleri, sanatçılar, basın mensupları ve akademisyenlerin Turizm Platformu çatısı altında toplandığını söyledi. 2.5 yıldır başarılı birçok projeye imza attıklarını kaydeden Ersöz, “İstanbul sevdalıları buluştu. Yurtdışında TUROB ile birlikte katıldığımız 8 uluslararası fuar bulunuyor. Almanya ITB Berlin Turizm Fuarı’nda, dünya birinciliği aldık. Biz artık turizmde hep dünya birincisi olmak istiyoruz. Turizmin trendi olacağız” diye konuştu.












samanyolu tv
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 11:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?