4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'a toz yağacak

Lodos ile birlikte bize gelen hava kütlesi içerisinde yoğun çöl tozu da var. Fotoğraf bugün çıkan yoğun tozun resmidir. Kuvvetli hava akımları ile bu tozların saatler içerisinde Anadoluya ulaşması beklenmekte. Bu nedenle hava sanki sisli gibi görünecek. 

Yağmurlar ile bu tozun yere inmesi ile yolar kaygan olacak, havalanı pisti de buna da dahil bu nedenle daha sert inmek gerekmekte, yoolarda da daha dikkatli araç kullanmak. Yolların yağışta kaygan olmasının ndei işte bu tozlar. Bu günlerde astım krisleri tutar, tansiyonlar oynar, boğaz tahrisşleri olur bademcikler şişer halsiz hissedersiniz veya allerjileriniz depreşir hepsinin nedeni işte bu tozlar. Yağurla bu tozlar bereketli yağmurlar olacak ve tabiatın canlanmasını sağlayacak.

İstanbul'a dün öğleden sonra etkili olan kısa süreli yağmurla birlikte araçlar ve evlerin camları çamur içinde kaldı. Sabah evlerinden çıkıp, araçlarına binmek isteyenler gördükleri karşısında şaşırdı. Sürücüler ellerindeki bidonlardan su döküp, yıkayarak araçlarını temizlemeye çalıştı. Çamur yağması oto yıkayıcıların işini arttırdı. Oto yıkamacılar da sabah saatlerinde yoğunluk yaşandı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 15:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?