1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'a yıldız yağacak

Türk delegasyonu, Malta’da EAA’nın yaptığı toplantıda gelecek yıl Avrupa Kupası 1. Lig Yarışmaları’nı Türkiye’ye aldırdı.

İsveçli Klüft, yılın atleti Hırvat Vlasic ve Jamaikalı sprinter Merlene Ottey, İstanbul’da piste çıkacak.

ATLETİZMİN dünyaca ünlü yıldızları, İstanbul’da piste çıkacak. Malta’daki Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Takvim Toplantısı’na katılan Türk delegasyonu, gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Kupası 1. Lig Yarışmaları’nın organizasyonunu Türkiye’ye aldı.

İstanbul’da, 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde düzenlenecek yarışlarda Türk atletizmseverler, İsveçli Karolina Klüft, Stefan Hölm, 2007’de yılın atleti seçilen Hırvat Blanka Vlasic ve Jamaika asıllı sprinter Merlene Ottey’in de aralarında bulunduğu birçok yıldız atleti pistte görme imkanı bulacak.

Güçlü rakipler

Bu yıl hem bayanlarda hem erkeklerde 1. Lig’e yükselme başarısı gösteren milli takımlarımız, İstanbul’da güçlü rakiplere ev sahipliği yapacak. Erkek takımımız Hırvatistan, İsveç, İsviçre, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Ukrayna ile mücadele ederken, bayan takımımız ise Bulgaristan, Hırvatistan, İsveç, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Yunanistan’ın karşısına çıkacak.

Şampiyonada yer alacak ülkelerin üst klasmanda yer alabilmeleri için İstanbul’a en güçlü kadrolarıyla gelecekleri bildirildi.

Yerinizi ayırtın!

Dünyanın en önemli atletizm yıldızlarını Türk sporseverlerinin huzuruna getirmekten gurur duyduğunu dile getiren Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, tüm sporseverleri şimdiden yarışlara davet ederek, "21-22 Haziran 2008 günlerini not edin, bu yıldızları yakından izleme fırsatını kaçırmayın" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:28:03
Güncelleme :15 Ekim 2007 Pazartesi 12:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?