7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da, 1 Mayıs için 12 bin polis

İstanbul'da 1 Mayıs dolayısıyla Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingde, 12 bin polisin görev yapacağı öğrenildi. Yetkililer, kentte izinsiz gösteri ve pankart asma gibi olaylara izin verilmeyeceğini de ifade ettiler.

1 Mayıs dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve ilçe emniyet müdürlerinin katılımıyla Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda bir toplantı düzenlendi.Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Cerrah'ın emniyet müdürlerinden gece geç saatlere kadar görevleri başında bulunmalarını ve doğabilecek olumsuzluklar için gerekli önlemleri almalarını istediği öğrenildi.

Bu arada 1 Mayıs'ta DİSK Genel Başkanı Musa Çam başkanlığındaki 1 Mayıs Düzenleme Kurulu üyeleri sabah saatlerinde Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk koyacaklar. Daha sonra Abide-i Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitingde 12 bin polis görev yapacak.Güvenlik güçlerinin, sabah erken saatlerden itibaren kutlamalara katılmak için meydana gelecek olan kişileri arayacağı, alanın kutlama süresince 2 helikopterle havadan, görevli polisler ve panzerlerle de karadan denetim altında tutulacağı kaydedildi.

1 Mayıs dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi A Blok'ta Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında Kriz Merkezi oluşturulacağı, burada jandarma, belediye ve diğer birim yetkililerinin de görev yapacağı belirtildi. Olası olumsuz gelişmelere karşı Perpa Otoparkı'nda jandarma timlerinin hazır bekletileceğini, bomba imha uzmanlarının da eğitimli köpeklerle görev yapacağını ifade eden yetkililer, Şişli girişi, Taksim Meydanı, Piyalepaşa Bulvarı ve Abide-i Hürriyet Meydanı'nın da buralara kurulan kamera sistemleriyle Kriz Merkezi'nden canlı olarak izleneceğini bildirdiler.

NETGAZETE
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2003 Salı 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 16:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?