7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da, 'Bosphorus Cup 2004' heyecanı başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle bu yıl üçüncüsü gerçekeştirilecek olan Bosphorus Cup 2004, 28-30 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Türkiye’nin son yıllarda en önemli markalarından biri olan, ülkemiz turizmine ve sporuna uluslararası platformda saygınlık kazandıran "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup" yelken yarışlarının üçüncüsü 29-30 Mayıs 2004 tarihlerinde Marmara Yelken Kulubü, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü ve Boğaziçi 1896 Spor Kulübü Yelken Subesi’nin de katkılarıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek, Org Sports’un "tescilli markası" olan "Bosphorus Cup" tekne yarışının ana sponsorluğunu Garanti Bankası Shop&Miles VISA üstleniyor.

ORG Sports Marketing’in bu sene Marmara Yelken Kulübü, Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü, Boğaziçi 1896 Spor Kulübü Yelken Subesi ve VIP PR ile birlikte düzenlediği "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004"te tekneler, 29 Mayıs sabahı yarışa başlamak üzere startın verileceği Ortaköy’de buluşacak. Ortaköy’den start alarak Aşiyan’a yönlenecek olan rengarenk yelkenlilerle İstanbul Boğazı şenlenecek. Teknelerin geçen sene de en zorlandığı ve bu sene de muhtemelen zorlanacakları Arnavutköy Akıntı Burnu, zorlu ve çetin bir mücadeleye sahne olacak. Yarışın finali ise yine Ortaköy’de verilecek.

Yarışı izlemek için Boğaz’da Aşiyan, Arnavutköy Akıntı Burnu ve yine Ortaköy’de gözlem noktaları bulundurulması planlanıyor. 30 Mayıs Pazar sabahı tekneler bu kez Caddebostan’da Marmara Yelken Kulübü kıyısından start alarak Dragos ve Adalar’ı hedefleyecek. Geçtiğimiz sene de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ve İstanbul Boğazı’nı renklendiren yarışlara 4 ayrı sınıfta- IRC Yarış, IRC Yarış-Gezi, IRC Gezi ve Destek- mücadele eden 80 tekne ile yoğun bir katılım olmuştu. Bu sene 6 ayrı sınıfta 100’e yakın teknenin yarışlara katılması hedefleniyor.



Yarışların ödül töreni ise, Pazar akşamı saat 19:00’da Caddebostan’da Marmara Yelken Kulübü’nde yapılacak. Ödül Töreni’nin ardından halka açık, canlı müzik ve ünlü DJ’lerin eşliğinde bir parti düzenlenecek.

Uluslararası bir spor organizasyonu olan "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004" dünya medyasında da ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Türkiye’nin uluslararası arenadaki imajı, tanınırlığı, kültür, sanat ve spora verdiği önemi, doğal ve tarihi güzellikleriyle birlikte sunan "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004" kişi başına düşen turizm gelirinin en yüksek olduğu kitlelere de ulaşmayı başarıyor. İlki 2002 yılında düzenlenen ve geçen sene ikincisiyle dünya medyasının yakın takibe aldığı "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004"e bu yıl 150’ye yakın yabancı basın mensubunun katılması bekleniyor.

"Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004" bu yıl yeni ve heyecanlı süprizlere de sahne olacak. Yelken sporunun efsanevi ismi Olimpiyat Şampiyonu Dennis Conner, dünyanın sayılı yarışlarından biri olarak kabul edilen "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004"ü izlemek üzere İstanbul’a gelecek. Yelken yarışalarının en önemli organizasyonu olan America Cup’a 8 kez katılan ve 4 kez de birinci olan bu efsanevi sporcuyu Newsweek’’te yılın sporcusu seçti. Connor’un Türkiye’ye ilk defa gelecek olması da ülkemizde bu spora gönül verenleri hayli heyecanlandıracak.

Bu yıl düzenlenecek "Shop&Miles Visa Bosphorus Cup 2004"’ün bir başka sürprizi de gelen yoğun talep üzerine oluşturulması planlanan "Resmi İzleyici Tekneleri" olacak. Önemli markaları temsil eden firmaların, özel misafirlerine görsel bir şölen sunmak için kullanacakları "Resmi İzleyici Tekneleri" Boğazı bir renk cümbüşüne çevirirken; yelkenlilerle birlikte Boğaz’da seyretmesine izin verilen yegane tekneler olarak hafızalarda kalacak. Boğaz trafiğinin geçişlere tamamen kapatılacağı yarışları, hakem tekneleri dışında denizden sadece "Basın Tekneleri", "Sponsor Tekneleri" ve "Resmi İzleyici Tekneleri" takip edebilecek. ORG Sports Marketing’in tescilli markası olan Bosphorus Cup, başarılı geçen iki yıldan sonar hedefini büyütüyor. Bu sene düzenlenecek turnuva "İstanbul Yelken Açıyor" kampanyası ile daha da bütünleşiyor ve uluslararası bir boyuta taşınıyor.

Yarış Programı
26 Mayıs Çarşamba 20.00 Kayıtların kapanışı
28 Mayıs Cuma 18.00 Skipper Toplantısı
29 Mayıs Cumartesi Yarışlar, Boğaz Parkuru
30 Mayıs Pazar Yarışar Caddebostan Parkuru, ödül töreni

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 12:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?