1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da "cızırtılı" yayına son

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, radyo severlerin 4 Şubat gece yarısından sonra daha kaliteli, parazitsiz, net bir yayın dinleyeceklerini bildirdi.

Gürsoy, RTÜK'ün, radyo yayıncılarının mesleki kuruluşu olan RATEM'in de katkılarıyla İstanbul'da artık dinlenemez hale gelen radyo yayınlarında yeni bir düzenleme yaptığını hatırlattı.

1994 yılında çıkarılan "3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun" çerçevesinde, radyoların yasal bir statüye kavuştuklarını ifade eden Gürsoy, 1995 yılında RTÜK'ün radyo yayıncılığı yapmak isteyenlerin lisans başvurularını kabul ettiğini, yayın kuruluşlarının ise hangi frekans ve kanallardan yayın yapacağını kendilerinin belirlediğini söyledi.

Gürsoy, özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde bu nedenle bazı radyo frekanslarının birbiriyle çakıştığını ya da kaliteli yayın yapılacak bir aralığa sahip olmadığını dile getirerek, bu fiili durumun 10 yılı aşkın süredir devam ettiğini kaydetti.

1991 yılında kurulan RATEM'in radyo frekanslarının düzenlenmesi için çeşitli girişimlerde bulunduğunu anlatan Gürsoy, RTÜK'ün geçen yıl bu yönde bir çalışma başlattığını ve İstanbul'da radyo yayıncılığı yapmak için başvuran 132 radyodan 102'sine frekans düzenlemesi yapıldığını söyledi.

Yusuf Gürsoy, son düzenleme ile frekans düzenlemesi yapılmayan 30 radyonun çoğunun, yayına başladıktan hemen sonra yayınını durduran radyolardan oluştuğunu, şu anda da durumlarının belirsizliğini koruduğunu ifade ederek, aralarında Radyo Yeditepe, Radyo Anadolu, Radyo Vatan ve Osmanlı FM'in de bulunduğu 4 radyoya ise frekans verilemediğini, RTÜK'ün bu durumu değerlendirdiğini söyledi.

Gürsoy, yeni düzenlemenin 4 Şubatta gece yarısından sonra hayata geçirileceğini vurgulayarak, "132 radyo yayın başvurusunun bulunduğu İstanbul'da, radyo sayısı 102'ye inecek. Bu radyolardan 21'inin yayın frekansı kaydırılırken, 9 radyonun ise yayın frekansı tamamen değişecek" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 13:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?