2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da "Sis" operasyonu

Beyoğlu ve Şişli'de ''Sis'' adı altında düzenlenen operasyonda, bazı işyeri sahiplerini baskı altında tuttukları, müşterilere rahatsızlık verdikleri, cep telefonu ve cüzdanlarını çaldıkları, işyeri çalışanlarını darp ettikleri ve yaralama olaylarına karıştıkları öne sürülen 16 kişi yakalandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu ve Şişli'de halka açık bazı yerlerin kontrolünü ele geçirmek isteyen bir hemşehri grubunun, N.D. elebaşılığında suç örgütü oluşturdukları belirlendi.

Yaklaşık bir yıl süren takip sonucunda, suç örgütü üyelerinin sık sık cezaevlerine girip çıktığı, dışarıda kalan yönetici kadrosunun grubu yönetmeyi sürdürdüğü ve bu şekilde örgüt içi bağın hiç kopmadığı anlaşıldı. Birçok üyesi çeşitli asayiş olaylarından aranan suç örgütünün, mekan sahiplerini haraca bağladıkları, buralarda sık sık kavga çıkartarak müşterileri rahatsız ettikleri, müşterilerin cep telefonları ve cüzdanlarını yankesicilik yöntemiyle aldıkları, işyeri çalışanlarını darp ettikleri, bir işyeri sahibini bıçakla yaraladıkları ve sık sık hayati tehlike içinde olduklarını söyleyerek işverenleri baskı altına almaya çalıştıkları tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde yürütülen ve yaklaşık bir yıl süren izleme sırasında, teknik cihazların yanı sıra gizli görevli de kullanıldı.Bu çalışmalar sırasında, suç örgütü üyelerinden 6'sının, başka suçlara karıştıkları gerekçesiyle diğer birimlerce yakalanmaları sağlandı.
 
Çalışmaların tamamlanması üzerine 16 Ekim 2006 tarihinde Şişli ve Beyoğlu'nda ''Sis'' adı altında gerçekleştirilen operasyonda, 16 kişi yakalandı.Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bilye atar hale getirilen 2 adet kurusıkı tabanca, 21 adet fişek, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet çakı bıçağı ile 4 ayrı yerde saklanan değişik miktarlarda esrar ve hint keneviri ele geçirildi.

EYLEMLER

Suç örgütü üyelerinin, Beyoğlu ve Şişli'deki bazı işyeri sahipleri ve çalışanlarının ölümle tehdit ve darp edilmesi, silahlı baskın düzenlenerek işyerlerine zarar verilmesi, işyeri kurşunlama ve 1'i silah, 4'ü de bıçakla olmak üzere 5 kişinin yaralanması olaylarından oluşan toplam 12 eyleme karıştıkları tespit edildi.

Bu kişilerin, örgüt içi anlaşmazlık sonucu bir örgüt üyesini bıçakla yaraladıkları, 2 üyenin de 11 Şubat 2006 tarihinde Beyoğlu'nda meydana gelen silahlı çatışma sonucu tabancayla yaralandıkları belirlendi.Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi."
Sabah
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?