7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da 1 ton eroin ele geçirildi

  Vali Muammer Güler ayrıca, Boğaziçi Köprüsü'nün kopan halatına ilişkin sorular üzerine, "Benzer bir fırtına olursa, Boğaziçi Köprüsü'nde şerit azaltabiliriz" dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Güler, gerçekleştirilen rekor operasyon hakkında bilgi verdi. Operasyonun, İstanbul polisinin uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik yaptığı çok başarılı bir uyuşturucu operasyonu olduğunu söyleyen Vali Güler, "Türkiye ve Avrupa'da şimdiye kadar bu kadar yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirilmemişti. Operasyonda 1 ton 4 kilogram eroin ele geçirildi. Geçtiğimiz günlerde ele geçirilen 619 kilogramlık operasyonun neredeyse iki misli. İstanbul polisini yürekten kutluyorum. 2003 yılı Kasım ayından itibaren yürütülen planlı soruşturmalar çerçevesinde Büyükçekmece Çakmaklı Köyü'nde bir küp şeker imalathanesine, DGM başsavcılığının koordinesiyle bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, bin 729 paket içinde 1 ton 4 kilogram eroin ele geçirildi. Maddenin preslenmesinde kullanılan pres makinesi ve pompası ile yardımcı malzemeler ele geçirildi. Eroinin orijinal ambalajlarında yapılan incelemede, ilk çıkış yerlerinin Asya'daki iki ülke olduğu anlaşıldı" dedi.
Muammer Güler, operasyon kapsamında 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan şahıslardan sadece birinin daha önceden sabıkası bulunduğunu ifade eden Güler, sorguları süren şahısların, daha sonra İstanbul DGM'ye sevk edileceğini belirtti.
Güler, uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirterek, gençler ve ailelerine çağrıda bulundu. Güler, şunları söyledi:
"Emniyet Müdürlüğü etkin ve başarılı mücadelesini her alanda gerçekleştiriyor. Bu mücadele, eğitim çalışmalarıyla da sürmektedir. Gençlerimizin korunması ve toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi için yoğun bir bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Kampanyalar düzenleniyor, broşürler basılıyor. Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında 2004 yılı sonuna kadar 100 bin gence ulaşmaya çalışacağız. Çalışmaların halka yansıtılmasında basına büyük görev düşüyor. Anne ve babalar, çocuklarıyla daha yakından ilgilenmeli. 2004 yılında, uyuşturucunun ortadan kaldırılmasına yönelik mücadele vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkemiz üzerinden yapılmaya çalışılan uyuşturucu ticaretine geçit vermeyecektir. Sevgili gençler, sağlıklı bir gelecek için, uyuşturucusuz bir yaşam seçin.'"
Vali Muammer Güler, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Boğaziçi Köprüsü'nün kopan halatına ilişkin sorular üzerine Güler, "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ön çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi. Daha geniş araştırmalar sürüyor. Bu konuda bir ekip oluşturuldu ve diğer halatlar üzerinde de çalışmalar yapılıyor. Bu konuda hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Benzer bir fırtına olursa, Boğaziçi Köprüsü'nde şerit azaltabiliriz. Bu konuda yapılacak bir uyarıyı daha bir ciddiyetle dikkate alacağız. Şu anda köprüde seyir açısından hiçbir problem yoktur" dedi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2004 Çarşamba 14:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?