30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da 190 gözaltı

İstanbul Valisi Muammer Güler, IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları dolayısıyla düzenlenen protestolarla ilgili gözaltına alınan gösterici sayısının 190'ı bulduğunu bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde uyuşturucu operasyonlarına ilişkin açıklamaya katılan Vali Güler, basın mensuplarının soruları üzerine, IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıların İstanbul açısından çok başarılı geçtiğini belirten Güler, şöyle konuştu:

“Önemli bir kongreye ev sahipliği yapan İstanbul, bundan da yüzünün akı ile çıktı. İstanbul polisi için NATO Zirvesi'nden sonra önemli bir deneyim oldu. 6-7 Ekim günlerinde kalabalıkların arasına karışan, yasa dışı örgütlerle bağlantılı oldukları değerlendirilen bazı kişiler tarafından güvenlik güçlerine, molotofkokteyli, taş ve sapanlarla saldırılmıştır. Kamu düzeni ve civardaki vatandaşların can ve mal emniyetini, ciddi şekilde tehdit eden bu durum, güvenlik güçlerimizin müdahalesini zorunlu hale getirdi.”

Vali Güler, 2 gün boyunca 18 banka şubesi, 10 polis aracı, 1 motosiklet, 7 iş yeri ve 6 konsolosluk binasının olaylar nedeniyle zarar gördüğünü ifade ederek, “Olayların toplamında göz altına alınan gösterici sayısı 190'ı bulmuştur. Ancak protesto ile provokasyonu ayırmak lazım. Güvenlik kameraları görüntüleri tek tek incelenerek mala zarar verenlerden tazmini sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Güler, başarılı ve özverili çalışmalarından ötürü İstanbul polisine de teşekkür etti.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 13:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?