3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'da Aşkaleliler gecesi

İstanbul'da yaşayan Aşkaleliler Sarıbaba Köyü Derneği'nce Ümraniye'de düzenlenen gecede bir araya geldiler. 

Sarıbaba Köyü Yardımlaşma Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'nce bu yıl 12.'si düzenlenen gece İstanbul Ümraniye Salon Prencess’de gerçekleştirildi. Geceye Erzurumlu yerel sanatçıların yanı sıra İstanbul’da oturan Aşkaleliler katıldı. 

Gecede konuşma yapan Aşkale Dernekler Federasyon Başkanı Erdal Sağır bu güzel gecede bir arada olmanın sevincini dile getirdi. Sağır sözlerine şöyle devam etti: ”Bu gecede bizleri bir araya getiren dernek yöneticilerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı canı gönülden kutluyorum. Aslında bu gece İstanbul da birlik beraberlik çerçevesinde nasıl tek yürek olduğumuzun göstergesidir. O sebepten bu derneklerimizi desteklemeli, tüm Aşkalelileri bir araya getiren bu derneklerimizin her çalışmasında her faaliyetlerinde yanlarında olmayı bilmeliyiz. Bugün burada bizi bu gecede yalnız bırakmayan çok değerli katılımcılarımıza bende federasyonum adına teşekkür ediyor, tekrar dernek başkanımız Yılmaz Yıldırım nezdinde dernek üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum.” 

Sarıbaba Dernek Başkanı Yılmaz Yıldırm da, üyelerin ve köylülerin derneklerine her koşulda sahip çıkması gerektiği, gençlerin ve kadınların derneklerde aktif görev almalarının sağlanmasını, dernek ve yöneticilerin yaptığı bunca çalışma için ise sadece köylüsünden manevi destek beklediği belirtti. Yıldırım, düzenledikleri geceye ilgi gösteren tüm davetlilere teşekkür ederek toplanan kalabalığın Aşkalelilerin gücünün ve beraberliğinin bir eseri olduğunu söyledi. 

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Aşkaleli olarak burada hem ilçemizi hemde köy derneğimizle birlikte köylülerimizi temsil ediyoruz. Bizler uzun süre bir sosyal aktivitelerle iyi çalışmalar yapmaya çalıştık. Çok kısa süre içerisinde bugünkü programı hazırladık. Amacımız sizlerle birlikte olmaktı. Artık ben değil, biz diyeceğimiz zaman gelmiştir. Onun içinde sizleri birlik ve beraberliğe davet ediyor, bütün dernek başkanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bizlerin İstanbul da dernek olarak çalışmalarımızı sürdürmemizdeki amaçlardan biride kendi ilçemize ve köyümüz faydalı işler yapmanın yanı sıra köylerimizde ki sıkıntıları gündeme getirerek bu sıkıntıların çözülmesine fayda sağlamaktır. En son yaptığımız çalışmalardan biride köyümüze konut yapılması. Sarıbaba Köyündeki bir vatandaşımız aldığı yeri derneğimize bağışladı. Bizlerde dernek olarak akreditasyon çalışmalarının tamamladıktan sonra bu kapsamda İstanbul'da , İzmir'de ve Bursa'da yaşayan köyde arazisi olamayan Aşkalelilerimize, Sarıbaba Köylülerimize bu araziden vererek onların köyde ev edinmesi için elimizden gelen çabayı ve gayreti göstereceğiz. Bunun yanı sıra İstanbul'da yaşayan köylülerimizi bu gecede nasıl bir araya geldikse yine aynı şekilde bir araya gelerek Aşkale’de de böyle bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz.” 

Gece, yerel sanatçıların söylediği şarkı ve türkülerle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 14:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?